Αυγενάκης: Η σύζυγός του, Έλενα Μπανιά, εμφανίζεται ως “ειδική σύμβουλος” στο υφυπουργείο Αθλητισμού

 Αυγενάκης: Η σύζυγός του, Έλενα Μπανιά,  εμφανίζεται ως “ειδική σύμβουλος” στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Ως ειδική σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εμφανίζεται η σύζυγος του, Έλενα Μπανιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Φαίνεται ότι η λίστα των «αρίστων» στον αθλητισμό ήταν ανεπαρκής για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αποφάσισε να χρίσει ειδική σύμβουλό του τη σύζυγό του Ελενα Μπανιά! Η υπόθεση δεν παραπέμπει άμεσα σε σκάνδαλο, αλλά ακόμη κι αν κάτι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό.

Πάνω απ’ όλα όμως δείχνει τη νοοτροπία των κυβερνώντων. Επιλέγουν να έχουν δίπλα τους δικούς τους ανθρώπους, ακόμη και άτομα από το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον, έστω κι αν αυτά, όπως συμβαίνει με τη σύζυγο Αυγενάκη, δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο του υφυπουργείου που ανέθεσε ο πρωθυπουργός στον άντρα της. Η κάρτα που έφτασε στα χέρια μας γράφει: «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελενα Μπανιά, Γραφείο Υφυπουργού – Ειδική Σύμβουλος».

Όπως αναφέρει το SDNA, ο κ. Αυγενάκης θα μπορούσε να πλαισιώνεται από συμβούλους που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, κουβαλούν εμπειρίες δεκαετιών, έχουν εξειδίκευση και σαφέστατα γνωρίζουν καλύτερα από τη σύντροφό του τα προβλήματα και τις ευαισθησίες του χώρου.

Ωστόσο, ο υφυπουργός έκρινε πως η κατάλληλη για τη θέση του ειδικού συμβούλου του είναι η σύζυγός του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η θέση του ειδικού συμβούλου είναι αμισθί και τιμητική, ωστόσο η σχετική απόφαση για την ανάληψη των καθηκόντων της κ.Μπανιά δεν έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια.

Για να παρουσιάζεται πάντως κάποιος ή κάποια ως ειδικός σύμβουλος υφυπουργού απαιτείται απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, εκτός κι αν ο τίτλος δόθηκε στην κ. Μπανιά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους».