Η πρώτη αντίδραση Βενιζέλου μετά την αναφορά Ανδρουλάκη – Τι απαντούν κύκλοι του πρώην υπουργού

 Η πρώτη αντίδραση Βενιζέλου μετά την αναφορά Ανδρουλάκη – Τι απαντούν κύκλοι του πρώην υπουργού

Ή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την πρότασή του για πρωθυπουργό εκτός από Μητσοτάκη και Τσίπρα σε κυβέρνηση συνεργασίας έχει εγείρει διάφορα σενάρια προκαλώντας αντιδράσεις. Πολλά ονόματα ακούστηκαν γι’ αυτό το πολιτικό πρόσωπο, που θα μπορούσε να είναι η πρόταση Ανδρουλάκη σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Την Παρασκευή, δημοσίευμα υποστήριζε ότι το πρόσωπο αυτό είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Mega απευθύνθηκε στον ίδιο, με συνεργάτες του να απαντούν: «Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Σε ερώτημα που του τέθηκε στις Βρυξέλλες, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του».

Πρόσθεσε ότι «το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε προεκλογικές σκοπιμότητες και προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη.

Σχετικά Άρθρα