Υποκλοπές: Σοβαρές αποκαλύψεις από την πρώην σύζυγο του Φέλιξ Μπίτζιου – “Πρωταγωνιστής των παρακολουθήσεων”

 Υποκλοπές: Σοβαρές αποκαλύψεις από την πρώην σύζυγο του Φέλιξ Μπίτζιου – “Πρωταγωνιστής των παρακολουθήσεων”

Σε σοβαρές αποκαλύψεις αναφορικά με τον ρόλο του Φέλιξ Μπίτζιου στο σκάνδαλο των υποκλοπών προχωράει η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία μέσω αγωγής που κατέθεσε εναντίον του.

  • Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», η Ήρα Μαρία Σνάιντερ στο κείμενο της αγωγής της χαρακτηρίζει τον Μπίτζιο «πρωταγωνιστή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», ενώ αναδεικνύει τον ενεργό ρόλο που είχε στην εταιρεία Intellexa η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, κι όχι μόνο.

Η εμπλοκή σε εταιρικά σκάνδαλα

Στην αγωγή της κυρίας Σνάιντερ, περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές και στην υπόθεση των υποκλοπών.

  • Ειδικότερα, όπως αναφέρει η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία, «ο καθ’ ου ενεπλάκη πρωταγωνιστικώς στο σκάνδαλο των υποκλοπών», υπογραμμίζοντας το ρόλο της κυπριακής εταιρείας Santinomo, ιδιοκτησίας Μπίτζιου και η οποία κατείχε το 35% της Intellexa.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Φέλιξ Μπίτζιου – η οποία έμεινε για 12 χρόνια στο πλευρό του – ο επιχειρηματίας συμμετέχει σε εταιρείες που είχαν εμπλακεί και στο σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς και της Libra Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του Φέλιξ Μπίτζιου, ενώ είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά του στοιχεία για μια τριετία. Τελικά, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και τα περιουσιακά στοιχεία αποδεσμεύτηκαν.

Ο Φέλιξ Μπίτζιος «είχε και διατηρεί την πεποίθηση ότι με τα χρήματα τακτοποιούνται τα πάντα» υπογραμμίζει στην αγωγή της η πρώην σύζυγός του, η οποία τον κατηγορεί ότι μετά το χωρισμό τους έδωσε σ’ αυτήν και τα παιδιά τους – ως δάνειο – 1,5 εκατ. ευρώ, αν και κατά τη διάρκεια του γάμου τους είχε συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με την Ήρα Μαρία Σνάιντερ, ο Φέλιξ Μπίτζιος έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα δίπλα στον πατέρα της ο οποίος ήταν εύπορος επιχειρηματίας.

Τι συνέβη με το δάνειο

Η πρώην σύζυγος του Φέλιξ Μπίτζιου εξηγεί στην αγωγή της και τους λόγους για τους οποίους οι ελληνικές Αρχές θα έπρεπε να ασχοληθούν με το θέμα, παρότι είναι μια προσωπική τους συμφωνία.

  • Όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», «τα χρήματα αυτά μας τα δάνεισε μια από τις εταιρείες του για λόγους φορολογικούς όπως ισχυρίστηκε άνευ εγγυήσεως», ενώ συμπληρώνει πως «το δήθεν δάνειο που σύναψα με την παντελώς άγνωστή μου εταιρεία Boritaco Holdings Limited με έδρα την Κύπρο δεν ήταν δάνειο, αλλά καταβολή δόσεως χρημάτων έναντι οφειλής του εναγομένου αναγνωρισθέντων προφορικώς ενώπιον μαρτύρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Boritaco Holdings Limited αναφέρεται και στο πόρισμα – φωτιά της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2017, για όσα είχαν γίνει τότε στην Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με την υπόθεση Libra Group.

  • Η κυρία Σνάιντερ συμπληρώνει ότι το ποσό που είχαν συμφωνήσει οι δύο πρώην σύζυγοι ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ. Ποσό που δύσκολα θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος που μέχρι το 2016 βιοποριζόταν ως μισθωτός, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Η αγωγή από την πλευρά της Ήρα Μαρίας Σνάιντερ έγινε όταν ο Φέλιξ Μπίτζιος έπαψε να πληρώνει τις δόσεις που είχαν συμφωνήσει, με τη Δικαιοσύνη να βρίσκει βάσιμους τους ισχυρισμούς της και να δεσμεύει ολόκληρη την περιουσία του επιχειρηματία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα