Στη φυλακή ο απόστρατος που πήγε να ανατιναχθεί μαζί με τα παιδιά του – “Προσωπικές διαφορές με τη γυναίκα του” επικαλέστηκε στην απολογία του

 Στη φυλακή ο απόστρατος που πήγε να ανατιναχθεί μαζί με τα παιδιά του – “Προσωπικές διαφορές με τη γυναίκα του” επικαλέστηκε στην απολογία του

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξε η ανακρίτρια στον απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας για το πρωτοφανές περιστατικό στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου ο 62χρονος κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να το ανατινάξει.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, μετά την απολογία του, ο 62χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να στερήσει τη ζωή των παιδιών του, αλλά το έκανε για να φοβίσει τη μητέρα τους, με την οποία έχει διαφορές.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή,
  • απόπειρα έκρηξης, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους,
  • οπλοφορία,
  • σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση,
  • απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.
  • Στην ανακρίτρια με σκυμμένο κεφάλι, μάσκα και κουκούλα

Νωρίτερα, ο 62χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με σκυμμένο κεφάλι και φορώντας μάσκα και κουκούλα.

Τα ασφαλιστικά μέτρα λόγω βίας, η αίτηση διαζυγίου και η επιμέλεια των παιδιών

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στη μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/3) κι έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα