Ηλιούπολη: Φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των κοριτσιών που βίασε ο προπονητής – Τα πιτζάμα πάρτι και ο φόβος για νέα θύματα

 Ηλιούπολη: Φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των κοριτσιών που βίασε ο προπονητής – Τα πιτζάμα πάρτι και ο φόβος για νέα θύματα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του 44χρονου προπονητή από την Ηλιούπολη, ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε τουλάχιστον πέντε μαθήτριες από το γυμναστήριο πολεμικών τεχνών που διατηρούσε.

Ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από το 2009 έως και το 2020 φέρεται να βίαζε πέντε ανήλικες μαθήτριες στο σπίτι του και στη σχολή που διατηρούσε στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 44χρονου, προκειμένου να μιλήσουν και άλλα «θύματά του». Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες ότι ο εν λόγω προπονητής συνέχιζε τις ειδεχθείς πράξεις του μέχρι σήμερα. Συνεργάτης του 44χρονου προπονητή, μάλιστα, δήλωσε: «Είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο προπονητής της έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα για πολύωρες και ατομικές προπονήσεις.

Φρίκη από τις περιγραφές των ανήλικων κοριτσιών

Η ανατριχιαστική υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν τρία από τα θύματα του, που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, συναντήθηκαν και άρχισαν να μιλούν για όλα όσα είχαν ζήσει. Ήταν η μέρα που διαπίστωσαν πως ο εφιάλτης που έκρυβαν για χρόνια, δεν αφορούσε μόνο εκείνες.

«Όταν ήταν μικρές, δεν είχαν εικόνα και βεβαιότητα ότι αυτό που συνέβαινε στην μία θα συνέβαινε και αλλού. Τώρα που μεγάλωσαν τα κορίτσια επικοινώνησαν μεταξύ τους και κάπως βγήκε ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα», δήλωσε ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των θυμάτων.

Ήταν η μέρα όπως λέει ο δικηγόρος τους, που βρήκαν τη δύναμη να κάνουν το επόμενο βήμα. Να πάνε στην αστυνομία και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύλληψη του 44χρονου.

«Αυτό που έκαναν τα κορίτσια δείχνει γενναιότητα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Το ένα κομμάτι ήταν ότι όντως ήθελαν να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί όλη αυτή η ιστορία τους έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά και το δεύτερο που ήθελαν είναι με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν και άλλα παιδιά γιατί πίστευαν ότι η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου μπορεί να συνεχίζεται», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβαζε ο 44χρονος στις διαδικτυακές του σελίδες δεν κινούσαν υποψίες. Με κάποιες από τις αθλήτριες είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες, ενώ σε άλλες πόζαρε μαζί τους, τόσο σε γήπεδα όσο κ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 44χρονος παρουσιαζόταν διαχρονικά ως ένας δάσκαλος που βρισκόταν δίπλα σε όλους τους μαθητές του. Στα παιδιά που όπως είχε τύχει να αναφέρει σε γονείς αλλά και σε στενούς συνεργάτες του, αισθανόταν κοντά του.

«Η μήνυση έχει υποβληθεί από τις τρεις κοπέλες. Οι άλλες δύο προέκυψαν από την προκαταρκτική, δηλαδή από τα στοιχεία που έδωσαν οι τρεις καταγγέλλουσες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων», είπε ο δικηγόρος των θυμάτων.

Τα πιτζάμα πάρτι

Όπως αποκαλύφθηκε, ο προπονητής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διοργάνωνε στο χώρο του γυμναστηρίου και «πιτζάμα» πάρτι, με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Πλέον, οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης από τη σχολή του 44χρονου, θα εξετάσουν τα αρχεία που περιέχουν ώστε να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς βιντεοσκοπούσε τους σκληρούς βιασμούς.

Τι αποκαλύπτει οικογενειακή φίλη των κοριτσιών

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των ενήλικων σήμερα κοριτσιών, οι τρεις κοπέλες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματα του.

Μια μητέρα και φίλη των κοριτσιών που κατήγγειλαν τον 44χρονο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «τα 3 πρώτα κορίτσια εφόσον ανακάλυψε το ένα παιδί για το άλλο ότι είχαν κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο αποφάσισαν να μιλήσουν με ένα άτομο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ, από την αρχή, από τα κορίτσια τα ίδια».

«Τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση σε αυτά που λένε. Οι κατηγορίες είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Και θα στηρίξω τα κορίτσια μέχρι τέλους» είπε και πρόσθεσε:

«Βίωσαν μια σκληρή πραγματικότητα»

«Είναι μια πραγματικότητα, σκληρή πραγματικότητα, που βίωσε το κάθε ένα από αυτά τα παιδιά. Τα όποια καλούνται μετά από τόσα χρόνια  και παρόλο που έχουν προχωρήσει την ενήλικη πλέον ζωή τους να πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν την δύναμη να τον σταματήσουν και να σταματήσουν τον οποιοδήποτε… κανέναν δάσκαλο κανέναν προπονητή κανέναν άνθρωπο  που εκμεταλλεύεται ανήλικα παιδιά».

Για το ποια είναι η ψυχολογική τους κατάσταση μετά την καταγγελία εναντίον του προπονητή η γυναίκα δήλωσε: «Ανακουφισμένα… τουλάχιστον  δεν φοβούνται μην διαφύγει ή μην τους κάνει κακό. Είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθούμε γιατί ένα παιδί που βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο  ενός ενήλικα ενός χειριστικού ενός κακού γιατί μου μιλάει; Ένα παιδί όταν το πιάνεις στα χέρια σου και το σακατεύεις δεν μπορεί να αντιδράσει.

Μπορεί να γίνει ενοχικό. Πήρε αυτή την παιδικότητα τους, πήρε την αθωότητα τους. Αντί να κοιτάμε τα παιδιά καλό είναι να κοιτάξουμε πως θα σταματήσουμε αυτά τα τέρατα. Λένε σίγουρα δεν σταμάτησαν στην σκέψη αλλά ούτε και στα 5 παιδιά. Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις».

Φόβοι και για άλλα θύματα – Συνθήματα οργής στη τζαμαρία του γυμναστηρίου

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. Ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε και το οπτικό υλικό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Ο 44χρονος προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 12 με 16 ετών, και τις επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες, ώστε να ασχοληθούν με το Τάε Κβον Ντο, προκειμένου να κάνουν πολύωρες προπονήσεις, κυρίως ατομικές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ασελγούσε σε βάρος τους, στον χώρο του γυμναστηρίου και στο σπίτι του.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, καθώς πολλά από τα παιδιά τους, πήγαιναν στη σχολή του κατηγορούμενου, ο οποίος ενδέχεται να έχει ασελγήσει και σε άλλα ανήλικα. Ενδεικτικά είναι τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στην τζαμαρία της σχολής του 44χρονου.

Το ξέσπασμα ενός πατέρα

«Όποιος ακουμπήσει το παιδί μου θα τον σκοτώσω» ξεσπά πατέρας αθλητή μιλώντας για την ειδεχθή υπόθεση του προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη., ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριές του.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γιώργος ανέφερε πως δεν τον εκπλήσσουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του προπονητή. Ο ίδιος αποφάσισε να διακόψει την προπόνηση του παιδιού του με τον συγκεκριμένο προπονητή, επειδή ο κατηγορούμενος, όπως λέει, αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει.

«Δεν με εκπλήσσει τίποτα, ήταν αναμενόμενο. Όταν οι γονείς δεν προσέχουν τα παιδιά τους ή τα αφήνουν ανεξέλεγκτα, τα αποτελέσματα είναι αυτά» υποστήριξε.

«Όποιο κορίτσι έκανε καλά την άσκηση ή την επίδειξη τα ακουμπούσε» περιγράφει και ξεσπά: «Εγώ το παιδί δεν ανέχομαι να το ακουμπήσει ο Θεός ο ίδιος. Όποιος ακουμπήσει το παιδί μου θα τον σκοτώσω».

«Δεν είχα σχέση μαζί του, δεν είχα ούτε πάρε δώσε ούτε φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο. Πήγαινα το παιδί μου, εγώ, το τονίζω, στο γυμναστήριο, περίμενα και το έπαιρνα. Όχι το πήγαινα, το άφηνα και το έπαιρνα ύστερα από δύο ώρες, όπως έκαναν άλλοι γονείς, ή να τα φέρνει αυτός με το δικό του το αμάξι στο σπίτι τους» κατέληξε ο πατέρας του αθλητή.

Σχετικά Άρθρα