Βελτιώνεται ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας – Λίγες λασποβροχές

 Βελτιώνεται ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας – Λίγες λασποβροχές

Η χώρα μας χωρίζεται σε δύο τμήματα σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη: από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα συναντήσουμε άστατο καιρό με βροχές, ενώ στα δυτικά θα έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στους 19-21 βαθμούς.

Στην Αττική το απόγευμα οι συννεφιές να πυκνώσουν και θα φέρουν ξανά λασποβροχές. Γενικότερη βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ. Ο υδράργυρος στους 19-20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περισσότερο συννεφιασμένος καιρός και κατά διαστήματα βροχές, με βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς.

Αύριο 23/3 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, οδηγώντας τον υδράργυρο σε υψηλές τιμές. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 23-25 βαθμούς. «Στο τελείωμά του ο Μάρτιος μας επιφυλάσσει χειμωνιάτικο διάλειμμα, στις 27-28/3 με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ίσως δούμε και χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια ηπειρωτική χώρα».

ΠΕΜΠΤΗ 23-03-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά το Σαββατοκύριακο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά το Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς.

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά το Σαββατοκύριακο

Σχετικά Άρθρα