ΣΥΡΙΖΑ: Σε κινητοποιήση ο μηχανισμός- Τα στοιχήματα της προεκλογικής περιόδου και… το βαθύ κράτος Μητσοτάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Σε κινητοποιήση ο μηχανισμός- Τα στοιχήματα της προεκλογικής περιόδου και… το βαθύ κράτος Μητσοτάκη

Η προεκλογική αυλαία που άνοιξε ο πρωθυπουργός βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, συμπεριλαμβανομένου του Παύλου Πολάκη συνεπείς στο στόχο της σοβαρότητας.

Στοίχημα είναι και η ακύρωση της προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει τάχιστα στην κανονικότητα. Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και θα βρίσκονται ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ως ο καθρέφτης του βαθέος κράτους Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χθες από το πλούσιο και ανεξάντλητο αρχείο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακύρωσε οριστικά το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τη λέξη τηλεδιοίκηση.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης στο προστατευμένο περιβάλλον της συνέντευξης στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Σταύρο Θεοδωράκη να μίλησε για σόου Τσίπρα στο σταθμό τηλεδιοίκησης Λάρισας, ωστόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία από άλλοτε στελεχομένο και εξοπλισμένο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας με την 24ωρη βάρδια πάνω από τους υπολογιστές που έλεγχαν 180 χλμ σιδηροδρομικής γραμμής συμπεριλαμβανομένου και του σημείου της τραγωδίας, για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ταφόπλακα της προπαγανδιστικής τακτικής της κυβέρνησης να πείσει ότι η κονσόλα της απαρχαιομένης τεχνολογίας στο σταθμό είναι τηλεδιοίκηση .  

Σοβαρότητα  

Στα τηλεοπτικά πάνελ και τα σόσιαλ μίντια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά των Υπουργών και των στελεχών της ΝΔ να ανατρέψουν την κοινή λογική κράτησαν ψυχραιμία και έμειναν πιστοί στην απαίτηση του προέδρου να μην σηκώσουν τους τόνους.

  • Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Νάσος Ηλιόπουλος κράτησαν ψυχραιμία απέναντι σε ΕΡΤ και ΣΚΑΪ αντίστοιχα ενώ και η μια οκτάβα που ανέβηκε σε τόνους ο Νίκος Φίλης θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μνημείο όμως σοβαρότητας θα πρέπει να θεωρείται η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος συνεχίζει να γράφει και να παρουσιάζει ντοκουμέντα χωρίς τις εξάρσεις και τις ύβρεις του παρελθόντος.

Η αποκάλυψή με το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τις προειδοποιήσεις στον πρώην Υπουργών Μεταφορών για αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τα πεπραγμένα του ΟΣΕ ήταν τόσο ισχυρή και σε διαφορετικές συνθήκες θα ετύγχανε διαφορετικής αντιμετώπισης λόγω και του ύφους με το οποίο θα συνόδευε την ανάρτησή του ο πρώην τομεάρχης διαφάνειας. Μάλιστα η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε και μια ακόμη σημειολογική διαφορά που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη.

Ο Παύλος Πολάκης έτεινε χείρα φιλίας στο Χάρη Καστανίδη του ΠΑΣΟΚ που πρώτος άνοιξε το θέμα της έκθεσης της ΕΑΔ. Η κίνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία καθώς ο κ. Καστανίδης είναι ο πρώτος που έχει θέσει ζήτημα συγγνώμης από το ΣΥΡΟΙΖ προς τον ΠΑΣΟΚ για τα όσα λέγονταν από στελέχη όπως ο Πολάκης την περίοδο 2010 – 2013 περί προδοτών και άλλα λόγω των πρώτων μνημονίων.

Βαθύ κράτος

Το επόμενο διάστημα πέρα από τις προγραμματικές συγκρούσεις ή συγκλίσεις για τη συγκρότηση της προοδευτικής συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας βάζει θέτει σε κίνηση τον εκλογικό μηχανισμό που βρισκόταν σε κατάσταση ετοιμότητας τις τελευταίες 20 ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

  • Η πρώτη πληγή έκλεισε με την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια βλέποντας τον κ. Μητσοτάκη να επιχειρεί πολύ γρήγροα να επαναφέρει πολύ γρήγορα και εκείνος την κανονικότητα στη δική του πολιτική ατζέντα.

Τα Τέμπη όμως θα είναι ο προβολέας όλης της σκοτεινής περιόδου διακυβέρνησης της ΝΔ καθώς με όσα αποκάλυψε πλέον μια οι πολίτες μπορούν και βλέπουν καθαρά και τα πεπραγμένα σε μια σειρά από τομείς της δημόσιας διοίκησης και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Τόσο η λήξη της θητείας και με καταλύτη την τραγωδία οι πολίτες βλέπουν καθαρά και σωρευτικά πλέον όλη την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουν από την Κουμουνδούρου και αυτό θα φωτιστεί έντονα το επόμενο διάστημα και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

  • Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν επιμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το επιπλέον στοίχημα τώρα να είναι η ανάδειξη και του κυνικού τρόπου με τον οποίο επιχείρησε και αυτή την κρίση και τραγωδία να διαχειριστεί η κυβέρνηση για να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση ευθυνών στο χρόνο και στο πολιτικό χώρο.

Το πιο κρίσιμο σημείο αυτής της σύγκρουσης με τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι είναι η διάχυση στην κοινωνία της αντίληψης ότι όλοι ίδιοι είναι.

Αναπόφευκτα εδώ θα είναι και το πιο δύσκολο πεδίο της σύγκρουσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς είναι μια μάχη που θα πρέπει να δοθεί στο δικό του γήπεδο με δεδομένη τη δηλωμένη πρόθεσή του η προεκλογική μάχη να διεξαχθεί με βασική ατζέντα τη σύγκριση των δυο κυβερνήσεων και των δυο τετραετιών.  

Σχετικά Άρθρα