ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι η κίνηση Τσίπρα αποκάλυψε την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης – “Ασέβεια σε θύματα και συγγενείς”

 ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι η κίνηση Τσίπρα αποκάλυψε την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης – “Ασέβεια σε θύματα και συγγενείς”

Μέσα σε ένα 24ωρο η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο και ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά είδε εγκαίρως την απόπειρα απροσανατολισμού της κυβέρνησης να βαφτίσει τηλεδιοίκηση ένα απαρχαιωμένο σύστημα ελέγχου των μόλις 8,5χλμ.

Μετά την επανεμφάνιση του εξαφανισμένου Κώστα Καραμανλή, ο αιφνιδιασμός του Αλέξη Τσίπρα με την παρουσία του στα ανύπαρκτα κέντρα τηλεδιοίκησης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη προκάλεσε και την… αναγκαστική ενεργοποίηση του επίσης εξαφανισμένου υφυπουργού μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Σήμερα θα ακολουθήσει και δεύτερο σφυροκόπημα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του νερού.

  • Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπουργών που έχουν επιφορτιστεί με την επικοινωνιακή διαχείριση των ευθυνών της τραγωδίας.

Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί και πάλι στη Λάρισα προκειμένου να καταδείξει για μια ακόμη φορά ότι τηλεδιοίκηση υπήρχε στη Λάρισα και δεν επαναλειτούργησε ποτέ αλλά και ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε ένα ανύπαρκτο κέντρο τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε πανικό στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι εκτός από την επανεμφάνιση του «αλάνθαστου» Κώστα Καραμανλή στη Βουλή σήμανε επικοινωνιακός συναγερμός που κατέληξε στην άρον άρον κινητοποίηση του εξαφανισμένου υφυπουργού μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο δεύτερος μάλιστα στο σόου που έστησε μέσα στο σταθμαρχείο όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει τα τηλεοπτικά συνεργεία ότι αυτό που λειτουργεί μέσα στο σταθμό της Λάρισας δεν είναι τηλεδιοίκηση, αλλά ανέδειξε όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση μετέρχεται οποιοδήποτε μέσο υπάρχει για να ρίξει και πάλι την ευθύνη στον μοιραίο σταθμάρχη.

  • Είχε ήδη εξάλλου προηγηθεί όπως παρατηρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η μισή κωλοτούμπα του κ. Γεραπετρίτη ο οποίος από το γενικό “τηλεδιοίκηση στη Λάρισα” πέρασε στην “τοπική τηλεδιοίκηση”.

Αλλά το ερώτημα που θέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι γνώστες των σιδηροδρόμων είναι τι σόι τηλεδιοίκηση είναι αυτή που λειτουργεί χωρίς φανάρια πάνω στις γραμμές του τρένου και χωρίς κανένα αυτοματισμό, αλλά όπως έχουν δείξει τα έγγραφα που ο ίδιος ο ΟΣΕ έχει δώσει ως οδηγίες από τον περασμένο Δεκέμβριο απαιτεί χρήση μανιβέλας και βεβιασμένες κινήσεις του κλειδιών αλλαγών πάνω στον τοπικό πίνακα.

  • Δεν είναι λίγοι πάντως και εκείνοι που παρατηρούν πως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το Μέγαρο μαξίμου έχει αλλάξει τρεις φορές τη γραμμή του.

Το μέγεθος της φθοράς γίνεται αντιληπτό από τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι υπουργοί από τις ίδιες τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 9 Μαρτίου και πως η γραμμή άλλαξε μετά τις πρώτες μετρήσεις της κοινής γνώμης, όταν φάνηκε ότι η κατάσταση είναι μη ανατάξιμη επικοινωνιακά.

Έλεγε ο ο κ. Μητσοτάκης:

  • «Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη. Και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Θα ξαναπώ αυτό το οποίο ήδη έχω γράψει: αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατον να είχε συμβεί»  

Όλα αυτά για τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αποτελούν παρά ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους και είναι κάτι από το οποίο η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ξεφύγει όπως σημειώνουν.

  • Μάλιστα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τη μια υπέρβαση μετά την άλλη κόντρα στη λογική και το αυτονόητο δείχνει και το μέγεθος του πανικού αλλά και της καθίζησης στην οποία βρίσκεται.

Κι όλα αυτά για να συγκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης τη συνοχή της ΝΔ με αιχμή του δόρατος σε αυτή την συγκυρία τη διάσωση του Κώστα Καραμανλή ώστε να μπορέσει να είναι και πάι υποψήφιος στις Σέρρες.

Σχετικά Άρθρα