Γεωργιάδης: Για ευκαιρία μιλούσε ο Ξανθός στο Μάτι, ενώ ο Τσίπρας μίλησε για θυσία του Παύλου Φύσσα (vid)

 Γεωργιάδης: Για ευκαιρία μιλούσε ο Ξανθός στο Μάτι, ενώ ο Τσίπρας μίλησε για θυσία του Παύλου Φύσσα (vid)

Προσκεκλημένοι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή για το αν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα αλλά και το επικοιωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης το οποίο επιχειρεί να επιρρίψει αποκλειστικές ευθύνες στον σταθμάρχη.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όλα τα συτήματα ακόμη και τα πιο προηγμένα καταλήγουν στον άνθρωπο και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον ορισμό των ανθρωπίνων λαθών.

Επιτέθηκε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας ότι πήγε σε άλλο κτίριο από αυτό του τοπικου ελέγχου τηλεδιοίκησης -όπως είπε- στον σταθμό της Λάρισας το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου καυηγορώντας τον ότι κάνει θέατρο και μάλιστα έχοντας δίπλα του έναν συνταξιουχο σταθμάρχη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι από το 2019 που καταστράφηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης μέχρι το 2023 δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην έλλειψη σταθμαρχών με τη μείωση προσωπικού. Καυτηρίασε δε το γεγονός ότι ο κ Μητσοτάκης θα πήγαινε στη Θεσαλονίκη για να εγκαινιάσει ένα σύτστημα το οποίο ουσιαστικά δεν ήταν σε λειτουργία. Τόνισε τέλος ότι πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συφωνίας με την ιταλική εταιρεία που έχει αναλάβει τους σιδηρόδρομους επειδή δεν έχει γίνει η επένδυση των 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε και αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε για “θυσία” αλλά και τις επικρίσεις που δέχτηκε ο ίδιος για την “ευκαιρία” έκανε λόγο για υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ότι ο κ. Ξανθός είχε κάνει λόγο για “ευκαιρία” όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Τόνισε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για θυσία του Παύλου Φύσσα.

Σχετικά Άρθρα