Τσαβούσογλου σε Δένδια: Θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

 Τσαβούσογλου σε Δένδια: Θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Για συνέχιση της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Όπως ανέφερε στο σχετικό tweet του ο τούρκος ΥΠΕΞ «Συναντήθηκα με τον Νίκο Δένδια. Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας μετά τον σεισμό και το δυστύχημα του τρένου. Συμφωνήσαμε να στηρίξουμε αμοιβαία τις υποψηφιότητες μας». 

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1637799212459982848?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1637799212459982848%7Ctwgr%5E5d252c2158a15f16616a52d365b6970f72493f19%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.liberal.gr%2Famyna-diplomatia%2Fm-tsaboysogloy-ndendias-symfonisame-se-amoibaia-ypostirixi-ton-ypopsifiotiton-mas

Ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το τετ-α-τετ με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες σε κάποια θέματα. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την συνάντηση που έχει προαναγγελθεί από ελληνικής πλευράς με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες σε κάποια θέματα. 

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση  δημοσιογράφου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο  Αμπντέλ Φαταχ αλ Σίσι στη Ντόχα το Σάββατο, αν θα συναντήσει τον κ. Δένδια απάντησε ότι «επίσκεψη στην Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα», πρόσθεσε ωστόσο ότι δεδομένου ότι ο Έλληνας υπουργός είναι στις Βρυξέλλες σήμερα «μπορεί να συναντηθούμε».  

Τονίζοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να έχει διαφορετική άποψη με την Ελλάδα σε κάποια ζητήματα είπε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν πως να τις επιλύσουν με διερευνητικές συναντήσεις αλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία οπότε τα προβλήματα συνεχίζουν. 

Σχετικά Άρθρα