“Τμηματική η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Ποτέ δεν μίλησα για καθολικό κέντρο – Υπήρξε αυτόματη χάραξη το μοιραίο βράδυ” – Διευκρινίσεις από Γεραπετρίτη

 “Τμηματική η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Ποτέ δεν μίλησα για καθολικό κέντρο – Υπήρξε αυτόματη χάραξη το μοιραίο βράδυ” – Διευκρινίσεις από Γεραπετρίτη

Σε διευκρινίσεις για το σύστημα τηλεδιοίκησης προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως ποτέ δεν αναφέρθηκε σε καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης αλλά σε τμηματικό και κατέθεσε δύο σχετικά έγγραφα:

«Αυτή την στιγμή στην Λάρισα υπάρχει τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης που μπορεί να κάνει αυτόματη χάραξη και ήταν υποχρεωμένος ο σταθμάρχης. Ποτέ δεν μίλησα για καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης».

Σημείωσε πως «πρόκειται για ανοίκεια συμπεριφορά συνειδητής παραπλάνησης όταν πάνε στο τοπικό κέντρο και εμφανίζουν αυτό – το οποίο είναι σε οικοδομική κατάσταση – ενώ ακριβώς δίπλα είναι το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης, το οποίο λειτουργεί. Εγώ έκανα την αυτόματη χάραξη που δεν έγινε εκείνο το βράδυ. Όποτε θέλετε να πάμε μαζί να δούμε αν λειτουργεί ή όχι η τοπική τηλεδιοίκησης. Αν λειτουργεί θα πω μια συγγνώμη, αν όχι θέλω να ακούσω μια συγγνώμη. Μέχρι 22.12 συντελέστηκαν αυτόματες χαράξεις, έγινε δυστυχώς χειροκίνητα στην επίμαχη αμαξοστοιχία. Στη συνέχεια, 2 ώρες μετά, στη 1.39 το πρωί έγινε δοκιμαστική λειτουργία και λειτουργούσε απολύτως η αυτόματη χάραξη». 

Τα δύο έγγραφα που κατέθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης: 

 Η χάραξη πριν τη διέλευση του μοιραίου τρένου: 

Σχετικά Άρθρα