Credit Suisse: Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της από την UBS – Η επίσημη ανακοίνωση

 Credit Suisse: Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της από την UBS – Η επίσημη ανακοίνωση

“Έκλεισε” και επίσημα η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των τελευταίων ημερών. Τι ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse από την UBS, για 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το βράδυ της Κυριακής (19/3), η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια ώρα την εξαγορά επιβεβαίωσε και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

“Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευτεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση”, επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

“Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας” σημειώσε.

Σημειώνεται πως η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας ύψους 100 δισεκ. ελβετικών φράγκων από την Κεντρική Τράπεζα προς την Credit Suisse και τη UBS.

Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλαίν Μπερσέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ότι “αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης”. Αυτή η λύση “δεν είναι μόνο αποφασιστική για την Ελβετία (…) αλλά για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος”, τόνισε.

Η Υπουργός Οικονομικών, Καρέν Κέλερ-Σούτερ, δήλωσε από την πλευρά της ότι “λυπάται που δεν κατάφερε να λύσει η ίδια η τράπεζα το πρόβλημα” ενώ συμπλήρωσε πως “είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι η πρώην εμβληματική τράπεζα βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση”.

“Η εξαγορά της από την UBS αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αν και οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί, είναι σαφώς λιγότεροι από εκείνους μιας οικονομικής κρίσης που θα προκαλείτο από την χρεοκοπία της Credit Suisse”, τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Credit Suisse, Axel Lehmann, δήλωσε, μεταξύ άλλων, “Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα […] Η απόφαση για την εξαγορά δεν ήταν εύκολη […] Τώρα εστιάζουμε στο μέλλον των 50.000 εργαζομένων της τράπεζας […] Κοιτάμε μπροστά”.

Σχετικά Άρθρα