Σφοδρές αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ για την αναφορά Μητσοτάκη σε “θυσία των νεκρών στα Τέμπη”

 Σφοδρές αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ για την αναφορά Μητσοτάκη σε “θυσία των νεκρών στα Τέμπη”

Οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η λέξη “θυσία” που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του ομιλία στο Μαρούσι, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές νεαρής ηλικίας. Μία έκφραση που παραπέμπει σε αναφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων και σχολιαστών τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία.

Πέρα από την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η παρουσία δυνάμεων ΟΠΚΕ και ΜΑΤ σε κεντρικό σημείο της περιοχής για την ομιλία του πρωθυπουργού, μία αποστροφή του λόγου εξόργισε την αντιπολίτευση, καθώς αναφέρθηκε στα θύματα του δυστυχήματος ως “θυσία”.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως “η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας”.

Τσαπανίδου: Αδιανόητη αναφορά

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων δεν είναι θυσία αλλά έγκλημα – Αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, τουλάχιστον μην προκαλεί»

 
Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε «θυσία των παιδιών στα Τέμπη» για την τραγωδία, επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του. 

Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι «θυσία», αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο.

Το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “πρωταθλητή του πελατειακού κράτους”, τονίζοντας πως “έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας”, συνεχίζοντας: Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως «θυσία» για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα.

Δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο Πρωθυπουργός, που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού”.

Το ΚΚΕ

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, έκανε λόγο για “πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία“, έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος”, προσθέτοντας πως “αυτή ακριβώς είναι η “παλιά Ελλάδα” που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να “δικαιώσουν” τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής”.