Μητσοτάκης από το Μαρούσι: “Η καλύτερη δικαίωση για την θυσία στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”

 Μητσοτάκης από το Μαρούσι: “Η καλύτερη δικαίωση για την θυσία στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”

Στην πλατεία Κασταλίας, στην περιοχή του Αμαρουσίου βρέθηκε πριν λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς επανεκκινεί η προκλογική περίοδος. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υποψήφιοι βουλευτές του βορείου τομέα και πολλά κομματικά στελέχη.

Την ίδια ώρα έξω από τον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου υπάρχει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κόσμο τόνισε μεταξύ άλλων όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαρύ. Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ξέρω ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει . Έχουμε αποστολή να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μίας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν , που μας πληγώνει και που δεν μας εκφράζει»σημείωσε.

Από το 2019, πρόσθεσε, έχω πάρει την ισχυρή εντολή να την αλλάξω αυτή την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω» καλώντας τους συγκεντρωμένους να θυμηθούν «πώς ήταν οι επαφές μας με το Δημόσιο πριν θέσουμε σε εφαρμογή το gov.gr» και «πώς περιμένατε να πάρετε σύνταξη δύο χρόνια και τώρα παίρνετε σε δύο μήνες».

Στην περιοδεία ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, και οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ: Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς, Δημήτρης Καιρίδης. Μαζί ήταν και ο γραμματάς της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.