Τέμπη: Πυροσβέστες έπαθαν σοβαρά χημικά εγκαύματα – Άθικτες οι στολές τους

 Τέμπη: Πυροσβέστες έπαθαν σοβαρά χημικά εγκαύματα – Άθικτες οι στολές τους

Νέα διάσταση παίρνει η μυστηριώδης υπόθεση των χημικών εγκαυμάτων που υπέστησαν δύο πυροσβέστες που επιχείρησαν στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι, επιχειρούσαν στο τρίτο βαγόνι στο οποίο δεν υπήρχε φωτιά, ενώ όπως επισημαίνουν οι στολές τους ήταν άθικτες και δεν επιτρέπουν να περάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Οι δύο έμπειροι πυροσβέστες, μίλησαν στην εκπομπή TLive στον Alpha περιγράφοντας πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και πώς κατέληξαν στο νοσοκομείο, με εμφανή τα εγκαύματα στο σώμα τους, όπως αποκαλύπτεται και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν τι τους συνέβη.

Ο ένας εκ των δύο, βρίσκεται ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση, επισκεπτόμενος ανά δύο ημέρες το νοσοκομείο Λάρισας για αλλαγές, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικό καθαρισμό ώστε να αφαιρεθεί ο νεκρός ιστός.

Ο πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού στον καρπό και στο δεξί πόδι του, ενώ ο συνάδερφος, στον αγκώνα και στο πόδι.

Σύμφωνα με όσα είπαν, τα εγκαύματα τους ήταν χημικά κι όχι θερμικά, όπως αν ήταν από φωτιά.

Και οι δύο διαπίστωσαν τα εγκαύματα τους, ώρες μετά, όταν επέστρεψαν στην υπηρεσία τους και έβγαλαν τις στολές τους, οι οποίες όπως είπαν ήταν άθικτες, χωρίς καμία ένδειξη καψίματος.

Οι στολές έχουν κατατεθεί ως πειστήρια για την ΕΔΕ η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα