ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση με άνοιγμα της αντιπολιτευτικής ατζέντας – Το εύρημα της Metron Analysis που πέρασε στα ψιλά

 ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση με άνοιγμα της αντιπολιτευτικής ατζέντας – Το εύρημα της Metron Analysis που πέρασε στα ψιλά

Πανικό και σύγχυση προδίδουν οι κινήσεις της κυβέρνησης τόσο στο ζήτημα της προσπάθειας διάχυσης των ευθυνών όσο και στην αντιμετώπιση του κύματος κοινωνικής οργής σε όλη την επικράτεια για την τραγωδία των Τεμπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την ατζέντα της ανασφάλειας του πολίτη να ανακάμπτει ανησυχητικά για την κοινωνία και αναπροσαρμόζει την αντιπολιτευτική στρατηγική του.

Ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα είχε η δημοσκόπηση της metron analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA.

Στις αυθόρμητες απαντήσεις των ερωτηθέντων για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εμφανίστηκε με το διόλου αμελητέο ποσοστό του 6% η “Ανασφάλεια και η Ανεπάρκεια της Κυβέρνησης“.

Το θέμα της ανασφάλειας αποτελεί βασικό πυλώνα της αντιπολιτευτικής ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα από τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Μετά την τραγωδία των Τεμπών οι αίσθηση ανασφάλειας του πολίτη φαίνεται πλέον να αθροίζει και όλες τις εκφάνσεις του επιτελικού κράτους από την ωμή καταστολή των κινητοποιήσεων των απλών πολιτών, το ανεξέλεγκτο έγκλημα της Greek mafia με εν ψυχρώ δολοφονίες μέσα στις γειτονιές της Αθήνας, την ακρίβεια που σάρωσε τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων και τώρα με το φόβο της ίδιας της ζωής στον ζωτικό τομέα των μεταφορών.

  • Ο άξονας της ανασφάλειας θα επανέλθει όπως όλα δείχνουν ακόμη πιο δυναμικά στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα και για το λόγο αυτό ήδη ετοιμάζεται και σχετική πρόταση για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος των σιδηρόδρομων και στη συνέχεια των μεταφορών.

Αυτό το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί το Σάββατο στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει με αποκλειστικό ζήτημα τον ΟΣΕ και την τραγωδία ενόψει και της παρουσίας του Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Κλίμα ανατροπής  

Μπροστά στον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με τις γκάφες και τα λάθη των Υπουργών του να είναι πλέον καθημερινό αγκάθι στην κυβερνητική ατζέντα, το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα και για το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι να συνεχίσουν τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή με στοιχεία και κοφτερό λόγο χωρίς όμως τις εξαλλοσύνες και τη φασαρία του προηγούμενου διαστήματος.

Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται στη συνολική εικόνα των τελευταίων  δημοσκοπήσεων, μπορεί η ψαλίδα να κλείνει και η διαφορά να βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι και περίπατος η αναστροφή του κλίματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα αμιγώς συστημικό κόμμα στην παρούσα φάση λόγω του κυβερνητικού παρελθόντος.

  • Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου ότι τώρα είναι που πρέπει να γίνει η επανεκκίνηση και μάλιστα με όρους κυβερνησιμότητας και σοβαρότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ο στόχος της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού είναι περισσότερο εφικτός από ποτέ και αυτό το μομέντουμ ακόμη κι αν για την ώρα αυτό δεν αποτυπώνεται στις μετρήσεις θα πραγματωθεί μόνο μέσα από μια σοβαρή και προγραμματική στάση στα μείζονα προβλήματα η οποία θα γίνει γνωστή στους πολίτες.

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πλέον ότι στην κατάσταση πανικού στην οποία έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου οι εντολές της κεντρικής ηγεσίας θα φτάσουν στα κατώτερα κλιμάκια της κρατικής μηχανής με πολλαπλάσια ένταση.

Αυτό αποτυπώθηκε με την δολοφονική κίνηση του γερανού της ΕΛΑΣ στην Ακαδημίας και τον εκσφενδονισμό ένος διαδηλωτή στο οδόστρωμα.

Ο αντίκτυπος μάλιστα των αντιδράσεων επέστρεψε στην ηγεσία του υπουργείου με ακόμη μεγαλύτερη ένταση φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστούν το αυτοκίνητο ασφάλειας της Όλγας Γεροβασίλη το οποίο δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές πολύ νωρίτερα και το οποίο αποχώρησε αυτοκινούμενο με ένα σπασμένο τζάμι σε άλλο σημείο της Ακαδημίας.

 Ο πανικός είναι γενικευμένος στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν στην Κουμουνδούρου και γι’ αυτό το λόγο κρίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα