Κατώτατος μισθός: Τι ώρα ανακοινώνεται η αύξηση – Δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ

 Κατώτατος μισθός: Τι ώρα ανακοινώνεται η αύξηση – Δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

 Πάντως οι προσδοκίες για κάποια έκπληξη έχει εξανεμιστεί. Πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι κατώτατος μισθός μετά την αύξηση δεν θα φτάσει τελικά τα 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, τα «καθαρά» χρήματα που θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, θα είναι λιγότερα από τα 800 ευρώ, ανάλογα με τις κρατήσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Δευτέρας (13/3), ο βασικός ή αλλιώς κατώτατος μισθός, δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό, εργοδοτικοί και εργατικοί φορείς καταθέτουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο αναφορικά με το πού πρέπει να κυμανθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Αύξηση που σημείωσε ότι θα είναι τρίτη τους τελευταίους 16 μήνες.

Σχετικά Άρθρα