Γεωργιάδης: Ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους – Ευθύνεται ο σταθμάρχης, όχι ο Καραμανλής

 Γεωργιάδης: Ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους – Ευθύνεται ο σταθμάρχης, όχι ο Καραμανλής

“Η αποτυχία της κυβέρνησης ήταν στο να εξηγήσουμε στον κόσμο τι ακριβώς συνέβη. Ήταν ένα λάθος ανθρώπινο. Ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους. Αν υπήρχε εγχειρίδιο θα ήταν γραμμένο αυτό σαν παράδειγμα. Ο πίνακας είχε ένα κόκκινο κουμπί και φώναζε στον σταθμάρχη επί 12 λεπτά” τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι ορισμός του ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ηταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά». Ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μετά το δυστύχημα τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργούσε. 

«Δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχεία της δικογραφίας» είπε στον ΣΚΑΪ. 

Πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης «είχε 12,5 λεπτά που του άναβε μια κόκκινη γραμμή ότι το τρένο ήταν σε λάθος γραμμή, είχε ήχο και ένα κουμπί που αν το πάταγε θα φρέναραν τα τρένα. Ο πίνακας φώναζε, είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα. «Το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή

«Πήρε την απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, δεν ξέρω πολλούς που θα το έκαναν, και πήρε πάνω του ευθύνες παραπάνω από ό,τι του αναλογούσαν, διότι τελικά την πράξη ευθύνης του Καραμανλή την πουλήσαν στην κοινωνία ως ενοχή. Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα, αλλά δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Ο κανιβαλισμός που ακολούθησε θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, κανένας πολιτικός δεν θα θέλει να παραιτηθεί», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή σχολίασε πως «δεν υπάρχει ζήτημα να μην είναι υποψήφιος, είναι βουλευτής Σερρών, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι των Σερρών αν θα ξαναπάει στη Βουλή». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στηρίζουμε όλοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εμπιστευόμαστε ότι θα κάνει τη δουλειά. Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι η επιλογή του κόσμου, δεν έκανε λίγα ο Μητσοτάκης σε τέσσερα χρόνια. Μην καταστρέφουμε και μην λιθοβολούμε μια ανορθωτική προσπάθεια 4 ετών. Θα τα αλλάξει όλα ο Μητσοτάκης αν του δώσει την ευκαιρία ο λαός».

Σχετικά Άρθρα