Αξιωματικός Αστυνομίας σε οδηγό του γερανού που έπεσε στους διαδηλωτές: Και αν πάτησες κάποιον καλά έκανες… (vid)

 Αξιωματικός Αστυνομίας σε οδηγό του γερανού που έπεσε στους διαδηλωτές: Και αν πάτησες κάποιον καλά έκανες… (vid)

Το εν λόγω βίντεο στάλθηκε στο Μένουμε Ενεργοί από φίλη της σελίδας η οποία κατέγραψε συνομιλία ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ με τον οδηγό του γερανού που έπεσε σκόπιμα με φονική ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές την ώρα που έφτιαχναν οδόφραγμα από κάδους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, στη χθεσινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο αξιωματικός φαίνεται να συνομιλεί με τον οδηγό ο οποίος τον ενημερώνει για το περιστατικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο αστυνομικός ακούγεται να του λέει «μην κλαίς, αν πάτησες και κανέναν καλά του έκανες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της σελίδας Μένουμε Ενεργοί στην ανάρτηση της Φίλη της σελίδας κατέγραψε με το κινητό της άνδρες των ΜΑΤ να επιχαίρουν συνάδελφό τους της αστυνομίας για πιθανή αφαίρεση ζωής διαδηλωτή!!

Προς το τέλος της χθεσινής απεργιακής διαδήλωσης, αστυνομικό όχημα (γερανός) δοκίμασε να περάσει ανάμεσα από διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας. Δέχτηκε ύβρεις και αποδοκιμασίες ενώ κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του οχήματος, το οποίο επιτάχυνε υπερβολικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ τραυμάτισε έναν διαδηλωτή όταν χτύπησε κάδο με δύναμη, ο οποίος παρέσυρε τον άνθρωπο στο οδόστρωμα.

Η κάμερα της φίλης της σελίδας καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ που κατεβαίνουν την οδό Ακαδημίας στη συμβολή με την Ασκληπιού, λίγο μετά το περιστατικό, να μιλούν στον ασύρματο και να ρωτούν συνάδελφό τους για το συμβάν. Ο συνάδελφος είναι πιθανόν ο οδηγός ή συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος καθώς ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να του λέει “κατ’ αρχήν μην κλαις”.

Η επιμονή τους να μάθουν αν το όχημα υπέστη φθορές καταλήγει στη διαπίστωση ότι απλά χτυπήθηκαν οι καθρέφτες του οχήματος. Αμέσως μετά, ο άνδρας των ΜΑΤ ακούγεται να λέει: “Δεύτερον, κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες”

Οργή και πολλά ερωτηματικά για τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη σχεδόν «δολοφονική» πορεία γερανού της αστυνομίας στην οδό Ακαδημίας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη.

Η χθεσινή πολύ μεγάλη απεργιακή διαδήλωση δέχτηκε για άλλη μια φορά απρόκλητη βία από την Ελληνική Αστυνομία.

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπάει με την ασπίδα του στο κεφάλι φοιτήτρια. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) μπροστά από τα Προπύλαια ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ο αστυνομικός πλησιάζει την κοπέλα και τη χτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτή είναι στο έδαφος. Η φοιτήτρια σκαρφαλώνει στα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο και τρέπεται σε φυγή.

Σχετικά Άρθρα