Αναταραχή στην κυβέρνηση: Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και άλλων υπουργών για την “εξαφάνισή τους”- “Οι ίδιοι και οι ίδιοι βγάζουμε τα κάστανα από την φωτιά” (vid)

 Αναταραχή στην κυβέρνηση: Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και άλλων υπουργών για την “εξαφάνισή τους”- “Οι ίδιοι και οι ίδιοι βγάζουμε τα κάστανα από την φωτιά” (vid)

Σε πλήρη αναταραχή βρίσκεται το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τον καταλογισμό ευθυνών στην κυβέρνηση από τους πολίτες που διαδηλώνουν κατά δεκάδες χιλιάδες αλλά και την κατακόρυφη πτώση στις δημοσκοπήσεις. Εκτός από τις σχεδόν καθημερινές μετακινήσεις στην τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και μεταξύ των κορυφαίων υπουργών.

Η ομάδα των υπουργών που επωμίζεται το επικοινωνιακό βάρος της διαχείρισης της κατάστασης είναι κυρίως οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης και φυσικά ο Γιάννης Οικονόμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκτελών χρέη υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης. Πλήν αυτών, ελάχιστοι είναι οι υπουργοί που αναλαμβάνουν το ρίσκο της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, ενώ ελάχιστοι ακόμα υπουργοί προτιμούν “φιλικό” μιντιακό περιβάλλον και αποφεύγουν να “αναμετρηθούν” με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αιχμηρά σχόλια off the record από τους υπουργούς που “μπαίνουν στην μάχη της επικοινωνίας” κατά συναδέλφων τους, ενώ η πλειονότητα των βουλευτών επίσης προτιμούν να σιωπούν. Όμως, οι αιχμές διατυπώνονται πλέον και δημόσια.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι ο ίδιος δεν αποφεύγει να εμφανίζεται, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ένα ακόμα βήμα “φωτογραφίζοντας” την απουσία δημοφιλών υπουργών, κάτι που εξελήφθη και ως αιχμή κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πιθανώς και άλλων.

«Εάν την κρίσιμη ώρα οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα», τόνισε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    

Χωρίς να κατονομάζει, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον ξεκάθαρα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών για εξαφάνιση σε μια «δύσκολη στιγμή», όπως αυτή μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μία παράταξη. Πολύ χρήσιμο. Γιατί είναι χρήσιμο σε μία παράταξη; Γιατί σε μία κρίσιμη ώρα, όπου τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, μπορεί να έχει μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί που είναι πρώτοι σε δημοφιλία βγαίνουν, καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εάν την κρίσιμη ώρα, λέω γενικά για τις ομάδες, οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα και άρα η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας. Το λέω για να είμαστε συνεννοούμενοι».

Σχετικά Άρθρα