Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών

 Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών

Επεισόδια μεγάλης έκτασης ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη, έξω από ένα κτήριο που τελεί υπό κατάληψη, μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το politic.gr, τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από την κατάληψη πολυκατοικία  στις οδούς Φιλίππου και Σιατίστης, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, αμέσως μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα κατά του κράτους και της αστυνομίας, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώνουν την περιοχή και να πετούν αρχικά κρότου λάμψης και μετά χημικά, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο σημείο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και, λόγω των χημικών, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την ορατότητα προς το Άγαλμα Βενιζέλου. Λίγο μετά τις 15:00 τα ΜΑΤ έκλεισαν την οδό Σιατίστης και έχουν περικυκλώσει το τετράγωνο, ενώ αρκετά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου παραμένουν μέσα στην υπό κατάληψη πολυκατοικία.

Σχετικά Άρθρα