Τέμπη: Η κατάσταση υγείας των τραυματιών – Αποσωλήνωθηκε η σύντροφος του Βάιου Βλάχου

 Τέμπη: Η κατάσταση υγείας των τραυματιών – Αποσωλήνωθηκε η σύντροφος του Βάιου Βλάχου

Μάχη για τη ζωή τους συνεχίζουν να δίνουν οι τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ.

Η Δάφνη, η σύντροφος του άτυχου Βάιου Βλάχου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 16η μέρα, ωστόσο πλέον είναι αποσωληνωμένη.

«Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο», λέει ο αδερφός του Βάιου Βλάχου στο Mega.

Το σκυλάκι που το έπαιρναν παντού μαζί τους επέζησε, όπως και η Δάφνη που δίνει δύο εβδομάδες σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την αποσωληνώσουν. «Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει», δηλώνει συγγενής της. Η Δάφνη παλεύει για τη ζωή της μη γνωρίζοντας πως ο σύντροφός της, δεν βρίσκεται στη ζωή.

«Σταθερή η κατάσταση της Ανυσίας»

Την ίδια ώρα το ιατρικό προσωπικό της Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, βρίσκεται στο πλευρό της 26χρονης Ανυσίας Λιούρη, που βρίσκεται για 16η μέρα διασωληνωμένη.

«Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, όμως, ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος για πολυτραυματίες όπως η Ανυσία. «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», προσθέτει ο κ. Καπραβέλος

Η 26χρονη Ανυσία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη τελειώσει αρχαιολόγος στο ΑΠΘ και κάνει το μεταπτυχιακό της στη μουσειολογία. «Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη», είχε δηλώσει ο πατέρας της.

Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τους διασώστες πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε έξω από το τρένο ή κάποιος άλλος επιβάτης την έβγαλε έξω και επέζησε.

Σημειώνεται πως και ο 20χρονος Γεράσιμος συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού του Intercity 62 ο οποίος εκσφενδονίσθηκε και βρέθηκε στα χωράφια. Η γιαγιά του μιλώντας στο Mega αναφέρει πως ο εγγονός της παραμένει διασωληνωμένος και πως οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς για να τον σώσουν.

«Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. (Οι γιατροί) περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.