Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα Σερβιών με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας

 Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα Σερβιών με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα των Σερβίων. Ο λόγος είναι η διεύρυνση των ρωγμών, την ώρα που επιταχύνονταν οι διαδικασίες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην γέφυρα.

Συγκεκριμένα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (16/03) και ύστερα από νέες πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε, έλαβε τις πρώτες καταγραφές που δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών, γεγονός που δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, καλό σημάδι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανακοίνωσε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι επιστρέφει στο γραφείο του καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος θέλει μαζί με τους επιστήμονες καθηγητές να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη από την οποία προέκυψε το άμεσο κλείσιμο της γέφυρας.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιακών παραγόντων και των Δημάρχων, Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού. Στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών.

Σχετικά Άρθρα