Καταγγελία για τα ΜΑΤ στην κατάληψη του ΕΚΠΑ – Δεν επιτρέπουν την μεταφορά τροφής – Κινδυνεύουν φοιτητές

 Καταγγελία για τα ΜΑΤ στην κατάληψη του ΕΚΠΑ – Δεν επιτρέπουν την μεταφορά τροφής – Κινδυνεύουν φοιτητές

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρούν φοιτητές και η δικηγόρος κ. Άννυ Παραρούσου, σχετικά με την συμπεριφορά των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, η οποία τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες τρεις μέρες από φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την μεταφορά τροφίμων στα άτομα που βρίσκονται εντός του κτιρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης (15/3) αλληλέγγυοι πολίτες και φοιτητές, ανάμεσά τους η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, επιχείρησαν να παραδώσουν τρόφιμα στην κατάληψη, αλλά συνάντησαν διμοιρία των ΜΑΤ που τους απώθησε, απαγορεύοντας τους να προσεγγίσουν την Πρυτανεία.

Μάλιστα, η κα Παπαρούσου επικαλέστηκε εντολείς της που έχουν υπογλυκαιμία και είναι αναγκαίο να έχουν πρόσβαση σε τροφή. Η στάση των ΜΑΤ ήταν απαρέγκλιτη, καθώς και πάλι δεν άφησαν τους ανθρώπους να περάσουν, ακόμα τώρα που απειλείται η υγεία των φοιτητών που βρίσκονται εντός της πρυτανείας.

Οι αλληλέγγυοι κατήγγειλαν την ΕΛ.ΑΣ για «βασανιστήριο της πείνας». «Πρέπει οι άνθρωποι να φάνε μέσα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα», είπε ένας από τους αλληλέγγυους.

«Να λιμοκτονήσουν αυτοί οι άνθρωποι θα είναι ακόμα μία απόφαση κατά της νεολαίας, την οποία την έχετε κατακρεουργήσει», είπε η Άννυ Παπαρούσου.

Σχετικά Άρθρα