Η μαρτυρία του Νίκου Φίλη για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές – “Έτσι εννοεί το “συγνώμη” ο Μητσοτάκης;”

 Η μαρτυρία του Νίκου Φίλη για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές – “Έτσι εννοεί το “συγνώμη” ο Μητσοτάκης;”

Την δική του μαρτυρία ως αυτόπτης μάρτυρας της αναίτιας επίθεσης των ΜΑΤ προς τους ειρηνικούς διαδηλωτές, παραθέτει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης αναφέρει πως η σημερινή αναίτια επίθεση εξυπηρετεί το κυβερνητικό σχέδιο του εκφοβισμού της νεολαίας, καλεί τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο αν μπορεί να τον διαψεύσει ενώ ρωτάται αν με αυτήν την συμπεριφορά ο κ. Μητσοτάκης εννοεί την “συγνώμη” για την τραγωδία των Τεμπών.

Αναλυτικά η μαρτυρία του Νίκου Φίλη:

Αυτόπτης Μάρτυρας

Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο.

Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα.

Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.

Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.

Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: «θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις». Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;

Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.