Εικόνες ντρόπης: Τα ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα του Β.Μάγγου στη δίκη για τον θάνατο του γιου του

 Εικόνες ντρόπης: Τα ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα του Β.Μάγγου στη δίκη για τον θάνατο του γιου του

Στα δικαστήρια του Βόλου, το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου, όπου διεξαγόταν η δίκη για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει φραγμό στην είσοδο των δικαστηρίων και δεν επέτρεπαν στον κόσμο να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο.

Όταν οι πολίτες επιχείρησαν να μπουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σωματικής βίας, ενώ ένα από τα θύματα που χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς ήταν ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, χτυπήθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι τον έριξαν κάτω στην είσοδο των δικαστηρίων, όπου σήμερα ξεκινά η δίκη για το ξύλο και τα βασανιστήρια που δέχτηκε το παιδί του από αστυνομικούς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εξοπλισμός αστυνομικών βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερη ένταση και δυσάρεστες εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έπεσε στο οδόστρωμα ένα πιστόλι αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη, καθώς πρόλαβαν και το απομάκρυναν οι αστυνομικοί.

Η δίκη των τριών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου, πήρε αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, με διάταξη του εισαγγελέα και από πλημμέλημα το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται σε βαθμό κακουργήματος.