Βουλή: Ανοίγει ο κύκλος των συνεδριάσεων για τον ΟΣΕ και τα Τέμπη – Η ΝΔ ζήτησε να παραστούν οι υπ. Μεταφορών από το 2014 και μετά

 Βουλή: Ανοίγει ο κύκλος των συνεδριάσεων για τον ΟΣΕ και τα Τέμπη – Η ΝΔ ζήτησε να παραστούν οι υπ. Μεταφορών από το 2014 και μετά

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση.

Αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσουν για την επίμαχη σύμβαση «717» οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, κατέθεσε η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα, για τη σύγκληση της παραπάνω επιτροπής «προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση, οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ, Σπίρτζης Χρήστος, Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος καθώς και ο νυν υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης Γεώργιος».

Στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών έθεσε τον εαυτό του, ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου, όπου ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης θα παράσχει σχετική ενημέρωση, καθώς με το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που έχει συγκληθεί η Επιτροπή είναι «περιχαρακωμένη» στην ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν αιτήματα κοινοβουλευτικών ομάδων για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα μπορούσε να προσέλθει ο κ. Καραμανλής, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα