Βαρουφάκης: Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό – Πώς έγινε – Μαρτυρίες για κλοτσιές στο πρόσωπο

 Βαρουφάκης: Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό – Πώς έγινε – Μαρτυρίες για κλοτσιές στο πρόσωπο

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (10/3), έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

O 19χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 φαίνεται να μπαίνει στο «Γιάντες» και να βγαίνει μαζί με άλλους δύο, σπρώχνοντας τον κ. Βαρουφάκη.

Ο ξυλοδαρμός φαίνεται να γίνεται σε τυφλό σημείο. Μάρτυρες-πελάτες που κάθονταν έξω από το εστιατόριο καταθέτουν ότι δύο άτομα κατάφεραν διαδοχικά γροθιές στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη και κάποιος τον κλώτσησε στο πρόσωπο όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος. Εντοπίστηκε να περπατά στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη.

Αργότερα, η ανακρίτρια εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Έχει παρελθόν στις συλλήψεις ο 19χρονος

Στις 6 Δεκεμβρίου 2021, στη θλιβερή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο 19χρονος, ενώ ήταν ανήλικος, είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη ανήλικους στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Νέο Κόσμο, έχοντας στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ και μία κροτίδα.

Στις 24 Οκτωβρίου 2022 ο 19χρονος είχε προσαχθεί μαζί με πέντε ακόμη άτομα, εκ των οποίων και ο αρχικός 17χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, από τη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Στουρνάρη στα Εξάρχεια, ως ύποπτοι επιθέσεων.