Τσίπρας: Μήνυμα ανοιχτής σύγκρουσης για να αποτραπεί η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών – Στο κάδρο Καραμανλής, υφυπουργοί και ΓΓ Μεταφορών

 Τσίπρας: Μήνυμα ανοιχτής σύγκρουσης για να αποτραπεί η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών – Στο κάδρο Καραμανλής, υφυπουργοί και ΓΓ Μεταφορών

Ο Αλέξης Τσίπρας περνά πλέον στην αντεπίθεση με στόχο να ανακόψει την προσπάθεια συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα των ευθυνών της ΝΔ για την εγκατάλειψη του ΟΣΕ και εν τέλει της τραγωδίας των Τεμπών.  

Η κυβερνητική προσπάθεια να θολώσουν τα νερά γύρω από τις ευθύνες του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με την παραδοσιακή συνταγή μάλιστα του κακού συνδικαλισμού και η προκλητική τακτική του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναζητά υποθέσεις του μακρινού παρελθόντος ξεχείλισε το ποτήρι για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η «βουβή» αντιπολίτευση που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έκανε τον κύκλο της. Πλέον με την ίδια ένταση αλλά με δυνατή φωνή ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το φάκελο Καραμανλή στο Υπουργείο Μεταφορών και κάνει όλα εκείνα που ο Ισίδωρος Ντογιάκος αρνείται πεισματικά να πράξει ανασύροντας δικογραφίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πίσω.  

  • Η συνεχιζόμενη σπέκουλα της κυβέρνησης όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου αρχικά με την αποκλειστική ευθύνη του σταθμάρχη και στη συνέχεια με τη δολοφονία χαρακτήρων των εργαζομένων στον ΟΣΕ περιορίζοντας επικοινωνιακά τις ευθύνες στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής.

Αντεπίθεση με κατά μέτωπο αντιπαράθεση

Το αίτημα κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με τις υπογραφές σύσσωμης της ΚΟ είναι η πρώτη κίνηση σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση για να φέρει την κυβέρνηση σε πραγματική θέση απολογούμενου και όχι στη θέση του κατήγορου κατά του πρώην υπουργού κ. Σπίρτζη όπως επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα.

  • Σε αυτήν την επικοινωνιακή αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται και η επιλογή του να δώσει μετά από αρκετά χρόνια συνέντευξη ζωντανά στο κεντρικό δελτίο του MEGA απόψε και όπως όλα δείχνουν θα είναι και η έναρξης της σφοδρής και σύγκρουσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στο θέμα του ΟΣΕ και της ιδιωτικοποίησης ωστόσο αυτό στο οποίο αναμένεται να εστιάσει είναι στην εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του κ. Καραμανλή στο θέμα ολοκλήρωσης της εργολαβίας της τηλεδιοίκησης η οποία παραδόθηκε στο 68% το 2019 αλλά επι τρία χρόνια τα δυο βασικά έργα που θα απέτρεπαν την τραγωδία η σήμανση και το ETCS στο Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη εξαφανίστηκαν από τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δημοσίου σύμφωνα και με σχετικά δημοσιεύματα.

Τον τόνο τον είχε δώσει ήδη ο Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ μιλώντας ευθέως για προτίμηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών στις ΣΔΙΤ. 

Ποιος Γεραπετρίτης;

Τα προσχέδια και σχέδια συμβάσεων, τα πρακτικά από τις συναντήσεις, η αλληλογραφία, τα έγγραφα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι επιστολές που ζητούν από τον κ. Γεραπετρίτη κρύβουν τις πραγματικές απαντήσεις σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν από τον κ. Γεραπετρίτη καμία συγκεκριμένη απάντηση παρά μόνο να καταθέσει ως οφείλει ό,τι υπάρχει γραπτώς στο υπουργείο το οποίο τώρα εποπτεύει.

Το κ. Γεραπετρίτη μάλιστα «δεν τον βλέπουν» καν στο ΣΥΡΙΖΑ ως αρμόδιο υπουργό από τη στιγμή που δεν έχει ορκιστεί ακριβώς για να μη φέρει το βάρος της ευθύνης της υπογραφής.

Κι ενώ είχε συμφωνηθεί διακομματικά από τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθούν εκεί να μιλήσουν όλοι, τελικά η πλειοψηφία της ΝΔ υποχώρησε ατάκτως και έστειλε τον κ. Γεραπετρίτη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να κρύψει τελικά τον κ. Καραμανλή από την επιτροπή Θεσμών, όπως αναφέρουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό στάλθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και το αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής ώστε στο κάδρο να μπουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι που δεν είναι άλλοι από τον πρώην υπουργό και τους υφυπουργούς μεταφορών Παπαδόπουλο και Καραγιάννη όπως και τον γενικό Γραμματέα κ. Ξιφαρά

Σχετικά Άρθρα