Συσκέψεις στο Μαξίμου για τα τρένα: Έρχονται ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση

 Συσκέψεις στο Μαξίμου για τα τρένα: Έρχονται ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση

Στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνουν σε λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεότερες εξελίξεις για τον σιδηρόδρομο, με κύρια προτεραιότητα την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου το συντομότερο αλλά με νέους «όρους ασφάλειας».

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη στο Μαξίμου (στις 12.30) με τη συμμετοχή βεβαίως του υπουργού Επικρατείας, μεταβατικού υπουργού Υποδομών, Γιώργου Γεραπετρίτη αλλά και παρουσία μεταξύ άλλων των μεταβατικών επικεφαλής σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ (του Παναγιώτη Τερζάκη και του Χρήστου Παληού) και στελεχών της Hellenic Train.

Όλα δείχνουν ότι έρχονται ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα με αιχμή το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου, καθώς ο Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες έναν κύκλο συζήτησης με τους σιδηροδρομικούς. Το στοίχημα για το Μαξίμου είναι η ανάκτηση εμπιστοσύνης των πολιτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται επανεκκίνηση σε τρεις φάσεις, από τις 22 Μαρτίου έως και το τέλος του μήνα.

Τα οριστικά βήματα θα οριστικοποιηθούν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη, με δεδομένο ότι όσο περνούν οι ημέρες η κατάσταση γίνεται όλο και πιο πιεστική, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εμπορικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις διαβουλεύσεις Γεραπετρίτη με τους εργαζομένους φαίνεται να επιδιώκεται μια πρώτη αρχή από τις 22 Μαρτίου με τα προαστιακά δρομολόγια Πειραιάς – Χαλκίδα και ΣΚΑ – Αεροδρόμιο, καθώς και με δύο εμπορικά δρομολόγια στη γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει νέα φάση, από τις 25 Μαρτίου, με περισσότερα προαστιακά δρομολόγια (Κιάτο – Αεροδρόμιο), με προσθήκη επιπλέον εμπορικών ενώ τελευταία φάση προβλέπει και επιβατικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα