Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ανδρουλάκη: Νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού

 Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ανδρουλάκη: Νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της πρώτης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επίσημης επίσκεψης του, στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε την ανάγκη η ΕΕ να παίξει ενεργότερο ρόλο στη νέα προσπάθεια αναζήτησης λύσης του Κυπριακού, συμφωνώντας με τη θέση του νεοκλεγέντα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο συνάντησε νωρίτερα το πρωί και τον συνεχάρη για την εκλογή του:

«Σε αυτή τη νέα περίοδο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παίξει έναν στρατηγικό ρόλο θεσμικά στις διαπραγματεύσεις, διότι είναι αδιανόητο να υπάρχει στρατός κατοχής σε κράτος μέλος της ΕΕ και η ίδια να μην συμμετέχει θεσμικά στις διαπραγματεύσεις, που θα φέρουν ευημερία, σταθερότητα και μία πραγματικά βιώσιμη λύση στην Κύπρο».

Ο κύριος Ανδρουλάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι με την εκλογή του κυρίου Χριστοδουλίδη θα πρέπει να αρχίσει μία νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

«Έχουμε χρέος να είμαστε στο πλευρό σας. Γι΄ αυτό, σε αυτό το νέο πλαίσιο, θεωρώ ότι πράττεις το σωστό, αυτό θα είναι μία καινοτομία που θα βοηθήσει να έχουμε διαπραγματεύσεις σε ένα πλαίσιο σεβασμού του διεθνούς δικαίου και όχι πιέσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα αποτελέσματα και το ζήτημα της λύσης αλλά και τον λαό τον ίδιο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει εκείνα τα κίνητρα που μπορεί να οδηγήσουν την Τουρκία να σκεφτεί τα οφέλη γι΄ αυτήν μέσα από μία λύση του Κυπριακού. Κι εκείνοι έχουν προβλήματα, βλέπετε τι έγινε με τους σεισμούς» . Πρόσθεσε ακόμη ότι «θέλουμε να αξιοποιήσουμε το διάστημα μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία να μιλήσουμε με τους Ευρωπαίους, να τους κάνουμε κοινωνούς της δικής μας νέας προσέγγισης, να δούμε τη δική τους ετοιμότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε και τη δική σας βοήθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, η ΕΕ να αναλάβει αυτό τον ρόλο πάντα εντός του πλαισίου των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών».

Σχετικά Άρθρα