Πρόταση Μπισμπίκη για κλιμάκωση του αγώνα των καλλιτεχνών

 Πρόταση Μπισμπίκη για κλιμάκωση του αγώνα των καλλιτεχνών

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX, συνομίλησε με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου («MEGA Stories») και ήταν… ποταμός.

«Αντιδρούμε για την αξιοπρέπεια μας, των ανθρώπων που σπουδάσαμε και περάσαμε χρόνια μέσα σε σχολές για να πάρουμε το πτυχίο του ηθοποιού και πλέον δεν υφίσταται αυτό το πράγμα. Πάνω από αυτό νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δεν σε σέβονται. Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι ότι απαξιώνουν τον πολιτισμό και την υποκριτική. Δεν σε ακούνε κιόλας. Σε απαξιώνουν και αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα», είπε αρχικά ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Και πρόσθεσε: «Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει, και η τηλεόραση και οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση».

Αναφερόμενος στον ίδιο είπε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο αλλά το γυμνάσιο. «Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα του υπουργείου Πολιτισμού έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιού. Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο», εξομολογήθηκε ο καταξιωμένος ηθοποιός.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι «η δουλειά αυτή έχει την ανασφάλεια έτσι κι αλλιώς» και τόνισε ότι οι ηθοποιοί «παλεύουμε για τις συλλογικές συμβάσεις».

Απαρνήθηκε τις «θεσούλες στο Δημόσιο» τονίζοντας: «Είναι ξεκάθαρα για την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν πόλεμο στον πολιτισμό και στην τέχνη. Κάνουν βεντέτα. Θα το πάμε στα άκρα, να μας ακούσουν πραγματικά.

Στο σημείο αυτό έριξε μια πρόταση στο τραπέζι: «Nα μη συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ των Αθηνών. Να μη γίνει καθόλου».

Σχετικά Άρθρα