Ουκρανία: Γιατί ο Πούτιν στέλνει κρατούμενες στην “πρώτη γραμμή”

 Ουκρανία: Γιατί ο Πούτιν στέλνει κρατούμενες στην “πρώτη γραμμή”

Στην πρώτη γραμμή του μετώπου με την Ουκρανία φέρεται να στέλνει γυναίκες αιχμάλωτες για πρώτη φορά η Ρωσία, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αναζητά λύση για τις απώλειες.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ο Πούτιν αναζήτησε «εναλλακτικές πηγές αναπλήρωσης του ανθρώπινου δυναμικού» εξαιτίας των «μεγάλων απωλειών» και γι’ αυτό στράφηκε σε αιχμάλωτες γυναίκες.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μετακίνηση προς την περιοχή του Ντονέτσκ ενός τρένου με θέσεις για τη μεταφορά αιχμαλώτων. Ένα από τα βαγόνια ήταν για καταδικασμένες γυναίκες», υποστήριξε, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Περίπου 100 γυναίκες στάλθηκαν στην Ουκρανία»

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν αναφορές ότι η Ρωσία μετέφερε καταδικασμένες στην Κουστσέβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ, κοντά στην εμπόλεμη ζώνη. Εκεί, ορισμένες κρατούμενες, που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συνδέεται με τον πόλεμο, τοποθετήθηκαν προκειμένου να εργαστούν ως εργάτριες σε χωράφια και στάβλους, που ενδεχομένως εφοδιάζουν το στρατό.

Η Όλγα Ρομάνοβα, του ιδρύματος Russian Behind Bars, πιστεύει ότι περίπου 100 γυναίκες στάλθηκαν στην Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα το ουκρανικό γενικό επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία «προσπαθεί ενεργά να στρατολογήσει καταδικασμένες γυναίκες για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες». Αυτό γινόταν για να «αντισταθμιστούν οι απώλειες». Κάποιες φέρεται να είχαν στρατολογηθεί από μια γυναικεία φυλακή στην πόλη Snezhnoye του Ντονέτσκ.

«Είναι επίσης γνωστό ότι στέλνονται στο ρωσικό έδαφος για εκπαίδευση», ισχυρίστηκε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο Prigozhin, επικεφαλής του Wagner, δήλωσε ότι υπήρξε «αντίσταση» μεταξύ των ρωσικών αρχών για την αποστολή γυναικών στην εμπόλεμη ζώνη. Ωστόσο, οι αναφορές υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες τώρα επιστρατεύονται, αν και ο ακριβής ρόλος τους είναι άγνωστος.