Νέα Ερυθραία:Η Δίωξη Εκβιαστών στην έρευνα για την έκρηξη στο παντοπωλείο

 Νέα Ερυθραία:Η Δίωξη Εκβιαστών στην έρευνα για την έκρηξη στο παντοπωλείο

Δύο κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ανατίναξαν παντοπωλείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας αναζητούνται από την Αστυνομία, που κάνει φύλλο και φτερό τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος φέρεται να τους είπε ότι δεν έχει ιδέα ποιος μπορεί να επιτέθηκε στο παντοπωλείο του. Πρόσθεσε ότι δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν και ότι δεν είχε δεχτεί απειλές.

Αστυνομικές αναφέρουν ότι την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, που ανέλαβε την υπόθεση, συνδράμει η Δίωξη Εκβιαστών, καθώς ένα από τα σενάρια που θα εξετάσει η Αστυνομία είναι εάν η έκρηξη μπορεί να συνδέεται με κάποια ομάδα της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή προσέγγισαν το κατάστημα που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Στροφυλίου, έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν μέσα εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές , ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξε υπολείμματα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες κάμερες ασφαλείας, κάτι που σίγουρα γνώριζαν οι δράστες που φρόντισαν να αποκρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο, ενδεχομένως οι αστυνομικοί να χαρτογραφήσουν ένα μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν οι βομβιστές, σε μία προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος για να ξετυλίξουν την έρευνά τους.

Σχετικά Άρθρα