Γενηδούνιας: Ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει αλλά η συνομιλία του διεκόπη

 Γενηδούνιας: Ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει αλλά η συνομιλία του διεκόπη

Για τις συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας,ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Ο κ. Γενηδούνιας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι 14 ώρες μετά το δυστύχημα στο Youtube διέρρευσε το ηχητικό απόσπασμα, όπου ακούγεται ο σταθμάρχης να δίνει την εντολή «περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων».

«Έχουμε ακούσει τα πάντα, ακόμα και συνομιλίες σταθμαρχών από τα εσωτερικά τηλέφωνα, αλλά δεν έχουμε ακούσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62 από τη Λάρισα», τόνισε.

«Το τρένο ήδη έρχεται από γραμμή καθόδου, σταματά στη Λάρισα. Αποβιβάζει, επιβιβάζει κόσμο και φεύγει πάλι από τη γραμμή καθόδου. Ο μηχανοδηγός ρωτάει «είμαι καλά;». Εγώ φαντάζομαι ότι θα πήρε κάποια απάντηση από τον σταθμάρχη. Εκεί ναι, εάν δεν έχει σαφή εντολή, ο μηχανοδηγός θα ρωτήσει».

Ο κ. Γενηδούνιας αναφέρει επίσης ότι ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον, ωστόσο η συνομιλία του διεκόπη.

Το σωματείο μηχανοδηγών εντωμεταξύ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ζητήσει την καταγραφή των συνομιλιών on board.

Σχετικά Άρθρα