ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτα άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών με Καραμανλή και Χατζηδάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτα άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών με Καραμανλή και Χατζηδάκη

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητάει από τον Πρόεδρό της ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του Γιώργου Κατρούγκαλου, αντιπροέδρου της εν λόγω Επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κλήση των εξής προσώπων:

-Του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, των υφυπουργών κ.κ. Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη και του ΓΓ κ. Ι. Ξιφαρά.

-Του κ. Κ. Χατζηδάκη, ως του πρώτου υπουργού που είχε συνάψει για λογαριασμό του δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS.

-Της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης (σε περίπτωση που έχει αντικατασταθεί μετά το ατύχημα) των εταιριών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train.

-Των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

«Όπως γνωρίζετε, στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, είχε ομόφωνα συμφωνηθεί επί της αρχής να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών, στη βάση κοινής απόφασης όλων των πτερύγων της Βουλής και όχι απλώς κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης. Επειδή όμως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης η κυβερνητική πλειοψηφία υπαναχώρησε από την ομόφωνη αυτή δέσμευση, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε αίτημα με την παρούσα επιστολή, βάσει του 43Α παρ. 2 εδ. α και 41Α παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, για έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Θεσμών και Διαφάνειας.

Η επιστολή Κατρούγκαλου:

Σχετικά Άρθρα