Μαξίμου: Όλα θέμα χρόνου για τις εκλογές με στόχο τον κατευνασμό της οργής

 Μαξίμου: Όλα θέμα χρόνου για τις εκλογές με στόχο τον κατευνασμό της οργής

Η λαϊκή οργή και η απογοήτευση είναι κάτι παραπάνω από έκδηλες στους πολίτες για την τραγωδία των Τεμπών. Έτσι περίπου δυόμισι μήνες ως τις κάλπες -οι οποίες αναμένεται να στηθούν στις 21 Μαΐου- στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι είναι αρκετοί ώστε να αντιστραφεί το κακό πολιτικό κλίμα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να επιτευχθεί ο στόχος του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι η ΝΔ στις πρώτες, κρίσιμες κάλπες της απλής αναλογικής θα πρέπει να κινηθεί στο 33% – 34% και στις δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής, στις 2 Ιουλίου, στο 37% – 38%.

  • Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, σε περίπτωση μη σχηματισμού μονοκομματικής κυβέρνησης, η επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και σε καμία (!) περίπτωση δεν συζητείται και 3ος εκλογικός γύρος.

Ωστόσο, υπάρχει και μία μερίδα στελεχών που προβληματίζονται για το αν μπορεί η παράταση του εκλογικού σχεδιασμού να είναι επωφελής για το κόμμα τους ή αν τελικά μπορεί να αποβεί επιζήμια.

Στην κυβέρνηση επιχειρούν άρον άρον να κλείσουν τα κενά ασφαλείας στην λειτουργία του σιδηροδρόμου και δρομολογούν τις αλλαγές εκείνες που θα αποκαταστήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών στο μέσο αυτό.

Παράλληλα όμως, παρακολουθώντας και τις δημοσκοπήσεις μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αυτό που παρατηρούν είναι ότι ναι μεν η κυβέρνηση καταγράφει απώλειες αλλά αυτές δεν τις καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανάγνωση των δημοσκοπήσεων μετράει και το γεγονός ότι διεξήχθησαν εν θερμώ και με το δυστύχημα να είναι πολύ νωπό στην μνήμη των πολιτών.

  • Πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τα διορθώνουμε, απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στους πολίτες, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Η γενίκευση είναι ένας λάθος δρόμος με ανυπολόγιστες συνέπειες, λένε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις επόμενες εβδομάδες θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι το κράτος έχει συνέχεια, ότι όσα εξαγγέλλονται ειδικά όσον αφορά στην επούλωση των πληγών από την τραγωδία των Τεμπών υλοποιούνται και δεν είναι λόγια του αέρα και παράλληλα συνεχίζεται το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

  • Ο καθαρός πολιτικός χρόνος είναι αρκετός και για να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος έως τα τέλη Μαρτίου όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο μέσα από 10 νομοσχέδια που έχουν δρομολογηθεί.

Σχετικά Άρθρα