Κύπρος: Αυτή είναι η 28χρονη Λέσια που βιάστηκε και στραγγαλίστηκε (vid)

 Κύπρος: Αυτή είναι η 28χρονη Λέσια που βιάστηκε και στραγγαλίστηκε (vid)

Η υπόθεση δολοφονίας της Λέσια Μπίκοβα στην Πάφο της Κύπρου θυμίζει έντονα τον τραγικό θάνατο της αδικοχαμένης Γαρυφαλιάς Ψαράκη που ο σύντροφός της την έριξε από γκρεμό στη Φολέγανδρο και την άφησε αβοήθητη να «φύγει από τη ζωή».

Το έγκλημα στην Κύπρο έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (11/03.202), με τον 30χρονο κάτοικο Πάφου να καλεί ο ίδιος την αστυνομία και να ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν με την 28χρονη Ουκρανή φίλη του, Λέσια Μπίκοβα στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, πλησίασε μόνη της στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Αν και στην κατάθεσή του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα, η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε λίγες ώρες αργότερα τον διέψευσε. Μετά την κλήση του 30χρονου, οι Αρχές έσπευσαν στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο και απέκλεισαν την περιοχή προκειμένου να ανασύρουν τη σορό της 28χρονης κοπέλας με καταγωγή από την Ουκρανία.

Στο σημείο των ερευνών παρέμεινε και ο 30χρονος σύντροφός της, ο οποίος υπεβλήθη σε αλκοτέστ και εξετάσεις για ναρκωτικά, τα οποία βγήκαν θετικά.

Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα, εκτός από τα σημάδια που προκλήθηκαν από την πτώση, εντοπίστηκαν κακώσεις στον λαιμό και στα χέρια του θύματος, που προήλθαν πιθανώς από στραγγαλισμό. Την υποψία αυτή ενισχύει το κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

«Εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος», ανέφερε ο υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Διαφάνηκε επίσης ότι το έγκλημα πιθανό να μη διαπράχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα, αλλά κάπου αλλού και μεταφέρθηκε εκεί.