Χατζηγιάννης: Με τον Χριστοδουλίδη ήμασταν φίλοι, ερχόταν στο καμαρίνι μου

 Χατζηγιάννης: Με τον Χριστοδουλίδη ήμασταν φίλοι, ερχόταν στο καμαρίνι μου

Εξηγήσεις έδωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης για τoν διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, στην Κύπρο, ο οποίος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Μιλώντας στην κυπριακή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε για τη σχέση του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αρχικά, ανέφερε ότι ο γνωρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολλά χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1998 στην Αθήνα όταν έκανε τις πρώτες τους εμφανίσεις με τον Χατζηνάσιο. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε, κατέβαινε κάτω στα καμαρίνια ευγενικά, χαιρετούσε και επειδή ήμασταν δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι κρατήσαμε επαφή δημιουργώντας μία φιλία και πλέον έχουμε μια οικογενειακή σχέση».

Σημείωσε πως, ο κ. Χριστοδουλίδης του έκανε την πρόταση για το Υφυπουργείο Πολιτισμού 48 ώρες πριν το ανακοινώσει και δεν το περίμενε. «Του εξέφρασα την μεγάλη τιμή αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ γιατί θα έπρεπε να αφήσω πίσω μία διαδρομή 30 χρόνων».

Για τον κ. Χριστοδουλίδη ανέφερε ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα και πως είναι ένας άνθρωπος που επιμένει σε ανοιχτά ζητήματα, θέλει να κλείσει ανοιχτές πληγές. «Ο σύγχρονος τρόπος αντίληψης του είναι μοναδικός και θέλει να πάρει την Κύπρο ένα βήμα μπροστά. Είναι ξεκάθαρο», είπε.

‘Οταν του ζήτησαν να σχολιάσει την έκπληξη και αναστάτωση που προκλήθηκε σε κάποιους ανθρώπους του πολιτισμού στο άκουσμα του διορισμού του, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» και πρόσθεσε ότι κατά την διαδρομή του στη δισκογραφία δέχτηκε πολλές επιθέσεις και αρνητικές κριτικές.

«Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Εδώ είμαστε, αν δεν πετύχουμε θα πάμε σπίτι μας», πρόσθεσε.

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχει μία μερίδα που εγώ τους ονομάζω κερκίδα του facebook, οι οποίοι οικειοποιούνται τον πολιτισμό σαν αν είναι κάτι δικό τους, ένα άβατο που κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα και να το ενοχλήσει. Πιστεύω είναι μια μικρή ομάδα η οποία θέτει αχρείαστα εμπόδια στην δουλειά μας».

«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρόμενα», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, οι άνθρωποι του Υφυπουργείου τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, ήταν πολύ φιλόξενοι. Το Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι σαν ένα μωρό που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και θα σταθεί. Είναι υποστελεχομένο, ξεκινήσαμε την δουλειά, είπε.

Σχετικά Άρθρα