Θεοδωρικάκος: Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό

 Θεοδωρικάκος: Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη και, την Κυριακή (12/03), υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. «έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε ολόκληρη τη χώρα. Θέλω να συλλυπηθώ τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα γιατί δεν πρόκειται να ξαναβρούν τη δύναμη από αυτό που έχει συμβεί. Είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες και, αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι απόλυτη δέσμευση και το οφείλουμε να μάθει η κοινωνία τι ακριβώς συνέβη και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες. Οι ευθύνες να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της Δικαιοσύνης και γίνεται πράξη».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του. Είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Δεν είναι αυτός ο κανόνας του ελληνικού κράτους».

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα με ταχύτατο ρυθμό και θα φέρει αποτελέσματα. Η Ελληνική Αστυνομία, σε ό,τι της έχει ζητηθεί για να συνδράμει σε αυτή την έρευνα, το υλοποιεί με απόλυτη και αποτελεσματική ταχύτητα προκειμένου να έρθουν όλα στο φως», πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέχεια

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τους αστυνομικούς καθώς – όπως είπε – «υπερέβαλαν εαυτούς και εργάστηκαν, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 48 ώρες και να μη δοκιμάζονται περαιτέρω οι συγγενείς τους».

Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «όποιοι έχουν κάνει αυτές τις πράξεις, θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και θα υποστούν τις συνέπειες». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Αυτή η τραγωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο βασικές κατευθύνσεις, οι οποίες υλοποιούνται: Να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες παντού. Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε σε μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Αυτό ισχύει, όχι μόνο για τις καλές ημέρες, αλλά και τις δύσκολες και οφείλουμε να το υλοποιήσουμε και να το κάνουμε πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα