Λευκό τιγράκι: Επιστολή φιλόζωων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Τι αναφέρει

 Λευκό τιγράκι: Επιστολή φιλόζωων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Τι αναφέρει

Το ενδιαφέρον του πανελληνίου έχει συγκεντρώσει η υπόθεση της μικρής λευκής τίγρης, η οποία εντοπίστηκε σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το ζώο, ηλικίας μόλις 4 μηνών, είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω και σε κακή κατάσταση, ενώ φροντίζεται στην κλινική του Ζωολογικού Πάρκου. Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί και η τύχη του, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει, μέσω των καμερών ασφαλείας της περιοχής των Σπατών, τις συνθήκες υπό τις οποίες το ζώο αφέθηκε εκεί.

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα» απέστειλε επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην οποία ζητά να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, ενώ κάνει λόγο για παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα , το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση .

Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα , αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα , αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα , ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ , για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης , αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώων, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό .

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου , καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα Ζώα, το Περιβάλλον και το Κυνήγι».