Επίθεση στον Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος – Και γυναίκα ανάμεσα στους δράστες

 Επίθεση στον Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος – Και γυναίκα ανάμεσα στους δράστες

Συνολικά οχτώ άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην επίθεση με στόχο τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Τα περισσότερα εξ αυτών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι άτομα που είναι γνώριμα στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ αναζητήθηκαν στις οικίες τους χωρίς αποτέλεσμα, με εξαίρεση τον 17χρονο που συνελήφθη στο Μαρούσι.

Οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), ενώ κατηγορούνται και για βία κατά πολιτικών προσώπων. Ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση είναι και μία γυναίκα.

Ο 17χρονος που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα Κυριακή στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί. Οι ταυτοποιήσεις έγιναν κυρίως μέσα από την εξέταση υλικού από κάμερες ασφαλείας στα Εξάρχεια.

Το αυτόφωρο έχει λήξει, ωστόσο, το υλικό θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και η έρευνα θα συνεχιστεί. Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μπαίνει το κινητό τηλέφωνο του 17χρονου συλληφθέντα.

Σχετικά Άρθρα