Καραθανασόπουλος: ” Όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ για απελευθέρωση των σιδηροδρόμων ”

 Καραθανασόπουλος: ” Όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ για απελευθέρωση των σιδηροδρόμων ”

«Η τραγωδία στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις για την “απελευθέρωση” και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ν. Καραθανασόπουλος βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στο νομό Αχαΐας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου στην «ΕΡΤNews».

Κατήγγειλε ότι «σε αλληλουχία όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν αυτή την πολιτική, της “απελευθέρωσης”, του τεμαχισμού και της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών και προετοίμασαν το έδαφος για την τραγωδία στα Τέμπη».

«Ο τεμαχισμός του ΟΣΕ σημαίνει πως άλλος φορέας έχει την ευθύνη για τα βαγόνια, κι άλλος για τους συρμούς, ένας ανορθολογισμός που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ με αποτέλεσμα, μόνο το 2021 να έχουν σημειωθεί στην ΕΕ 1389 ατυχήματα, τα 97 αφορούσαν μετωπικές συγκρούσεις με 637 νεκρούς» επισήμανε.

«Μόλις μια εβδομάδα πριν την τραγωδία στα Τέμπη η Κομισιόν αποφάσισε, μετά από απαίτηση των σιδηροδρόμων της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών, να εξαιρεθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο από το ‘Ααχεν μέχρι το Μάαστριχτ από το σύστημα ασφαλείας γιατί πρυτανεύει η λογική του κόστους-οφέλους» σημείωσε.

Κατήγγειλε επίσης ότι «το αστικό κράτος δεν είναι ανίκανο και αδύναμο, είναι πολύ δυνατό για να εφαρμόζει την πολιτική του κόστους – οφέλους σε βάρος των λαϊκών αναγκών, είναι εχθρικό απέναντι στο λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το ΚΚΕ ζητά η υπόθεση να φθάσει μέχρι το τέλος, να αποδοθούν ευθύνες και σε αυτό θα βοηθήσει η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Κατήγγειλε ότι «στον 21ο αιώνα στην Προσκρούστεια κλίνη του κόστους – οφέλους, μπαίνουν τα μέτρα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, τα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, τα οποία δεν γίνονται γιατί δεν φέρνουν κέρδος».

«Στην υπόθεση του κέρδους θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ακόμα και η ανθρώπινη ζωή και αυτή την πολιτική υπηρετούν όλα τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι «οι συμβάσεις για το σύστημα ασφάλειας στα τρένα δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, γιατί υπάρχει σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος της ασφάλειας επιβατών κι εργαζομένων».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε “σωτήρες”, ούτε να περιορίσουμε τις ευθύνες σε ορισμένα πρόσωπα. Εμείς λέμε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από το λαό. Αυτή η οργή και η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να αποκτήσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καταδίκης και ριζοσπαστικής ανατροπής, διαφορετικά η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και όλο και περισσότερο θα διευρύνεται η ψαλίδα ανάμεσα στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και στο επίπεδο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας και ερωτηθείς για τις εκλογές, σημείωσε ότι «”οι «σωτήρες” έχουν τελειώσει και ο λαός με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση ανεξαρτήτως συνθέσεως».

Επίσης, ο Ν. Καραθανασόπουλος εξέφρασε την πλήρη καταδίκη του ΚΚΕ «σε τέτοιου είδους προβοκατόρικες ενέργειες», με αφορμή την επίθεση αγνώστων σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.