Η κακοκαιρία χτύπησε σφοδρά Ναύπακτο και Μυτιλήνη (εικόνες, vid)

 Η κακοκαιρία χτύπησε σφοδρά Ναύπακτο και Μυτιλήνη (εικόνες, vid)

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής (10/03) τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες, σάρωσε τη Ναύπακτο, καταστρέφοντας και τμήμα της ανάπλασης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα npress.gr, δυνατοί άνεμοι έπληξαν την Ναύπακτο, από τις 3 τα ξημερώματα, προξενώντας τεράστιες ζημιές. Από τη σφοδρή κακοκαιρία, όπως επισημαίνεται, ξηλώθηκε και τμήμα της ανάπλασης. Μάλιστα, οι δυνατοί άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη χαλαζόπτωση, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, “ξηλώνοντας» και τμήμα της ανάπλασης, ενώ τραπεζοκαθίσματα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν στον δρόμο.

Πτώσεις δέντρων στη Μυτιλήνη

Πτώσεις δένδρων στο Λεκανοπέδιο Καλλονής προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Μυτιλήνη από τις 9 το πρωί.

Όπως, δήλωσε, στη ΕΡΤ Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Μυτιλήνης, Ανδρέας Αξής, οι πτώσεις δέντρων από τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την έντονη βροχή σημειώθηκαν σε Αρισβη , Κεράμι, Αριανά, Μάλαθρα και στο δρόμο που οδηγεί στα σφαγεία Σελάχα καθώς και στην Αγία Παρασκευή.

Επίσης, ο αέρας παρέσυρε κεραμίδια σε κάποιες σκεπές και πέργκολες. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα σημεία για να απομακρύνουν τα δέντρα, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω της έντονης βροχής φερτά υλικά , πέτρες, χώμα, βρίσκονται σε σημεία του οδικού δικτύου, όπως στην περιοχή της Αγιάσου, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση των προβλημάτων από συνεργεία των δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης.

Σχετικά Άρθρα