Βαρουφάκης: Ξυλοκοπήθηκε άγρια στα Εξάρχεια – Στον “Ευαγγελισμό” με κάταγμα – Το εκρηκτικό επεισόδιο στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25 (εικόνα, vid)

 Βαρουφάκης: Ξυλοκοπήθηκε άγρια στα Εξάρχεια – Στον “Ευαγγελισμό” με κάταγμα – Το εκρηκτικό επεισόδιο στην εκδήλωση του ΜέΡΑ25 (εικόνα, vid)

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής 10/03 στα Εξάρχεια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, η επίθεση συνέβη γύρω στις 21:30, έξω από το εστιατόριο Γιάντες στην οδό Βαλτετσίου.

Εκείνη την ώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε το τραπέζι σε μέλη του Ευρωπαϊκού Diem25. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ομάδα αποτελούμενη από 4 άτομα μπήκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά εντός του εστιατορίου και άρχισε να βρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να τους ζητάει να βγουν έξω από το μαγαζί.

Εκεί, ένας από την ομάδα των τεσσάρων άρχισε να βιντεοσκοπεί ενώ οι άλλοι τρεις περικύκλωσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη, άρχισαν να του φωνάζουν φράσεις όπως “και εσύ υπέγραψες μνημόνιο πουλημένε”, ενώ μέσα στην ένταση, ξεκίνησαν να χτυπούν στο πρόσωπο τον κ. Βαρουφάκη με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και όταν έπεσε κάτω, συνέχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές.

Κρίθηκε σκόπιμο ο Γιάνης Βαρουφάκης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου διαπιστώθηκε πως έχει κάταγμα στη μύτη ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υποβληθεί και σε αξονική καθώς έχει χτυπηθεί βαριά στο κεφάλι.

Δείτε εικόνα που δημοσιεύτηκε στα social media από την στιγμή της έντασης:

Εκρηκτικό επεισόδιο λίγες ώρες πριν σε εκδήλωση του ΜέΡΑ25

Τις τελευταίες ώρες, στα social media κυκλοφορεί video κατά το οποίο, ο Γιάνης Βαρουφάκης πρωταγωνιστεί σε επεισόδιο με έναν Ρώσο αντικυβερνητικό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν το βίντεο αυτό σχετίζεται με την επίθεση.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/commonsense491/status/1634269868097695744

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25: Θρασύδειλη, φασιστική επίθεση – Δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και συνέχισε:

«Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ», καταλήγει το ΜέΡΑ25.

Καταδικάζει ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ

“Πράξη φασιστική” χαρακτήρισε τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως “ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική”.

Οικονόμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα, στη Δημοκρατία δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται στον Ευαγγελισμό με κάταγμα στη μύτη, πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν συνόδευε η αστυνομική φρουρά που του έχει διατεθεί, ως αρχηγό κόμματο.

Μάντζος: “Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής δεν θα περάσει”

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια εκφράζει μέσω Twitter ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γράφει στην ανάρτησή του: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του
Γιάννη Βαρουφάκη».

«Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», επισημαίνει ο κ. Μάντζος.

Σχετικά Άρθρα