Σκουρλέτης για προσαγωγή μαθητή στη Πάτρα: Η Κεραμέως να ακούει τους μαθητές αντί να τους τιμωρεί

 Σκουρλέτης για προσαγωγή μαθητή στη Πάτρα: Η Κεραμέως να ακούει τους μαθητές αντί να τους τιμωρεί

Σε δήλωση προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τα φαινόμενα καταστολής των μαθητών, όπως το περιστατικό στην Πάτρα που προσήγαγαν μαθητή και πρόεδρο του 15μελούς που συμμετείχε σε διαμαρτυρίες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έριξε τα πυρά του στην υπουργό Παιδείας και συνολικά στην κυβέρνηση, όσον αφορά στην στάση τους απέναντι στους μαθητές της χώρας οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με το κυβερνητικό δόγμα του νόμου και της τάξης.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ παράλληλα ζητάνε απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Όπως τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι μαθητές «στην πλέον ευαίσθητη αυτή ηλικία βιώνουν ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας και εκφράζουν τη θλίψη τους συμμετέχοντας στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις απ’ άκρη σε άκρη της χώρας». «Τα συνθήματα στα πανό και τα πλακάτ που κρατάνε κι εκείνα που σχηματίζουν είτε με τα σώματά τους είτε με τις σχολικές τους τσάντες στις αυλές των σχολείων τους είναι συγκλονιστικά και θέτουν αμείλικτα ερωτήματα», παρατηρεί ο Π. Σκουρλέτης.

«Η μαθητική κοινότητα αγωνιά, οργίζεται, φοβάται, αμφισβητεί, διεκδικεί, απαιτεί αυτά που δικαιούται και της αξίζουν», σχολιάζει και στην συνέχεια στηλιτεύει την στάση της υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται σε «πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, εφαρμόζοντας το δόγμα Νόμος και Τάξη».

«Ακόμα και με το προχθεσινό νομοσχέδιο για το μπούλινγκ, αντί να ακούσει και να αγκαλιάσει τους μαθητές, τους τιμωρεί που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις δίνοντας εντολή για τηλεκπαίδευση και συμπλήρωση απουσιών», συμπληρώνει ο βουλευτής και εξηγεί:

«Μια προσέγγιση που οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό τη σύλληψης μαθητή γυμνασίου – προέδρου δεκαπενταμελούς στην Πάτρα, στην αποβολή τουλάχιστον δέκα μαθητών στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων και σε μια συνολικά ανάλγητη στάση απέναντι στους μαθητές»

Ο ίδιος δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλάι των μαθητών και τους στηρίζει, ενώ καλεί την Κεραμέως και όλους τους αρμόδιους να «αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσουν τέτοιου είδους αποφάσεις για αποβολές και απουσίες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Οι μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, ζουν στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλούς φοιτητές που επέστρεφαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο.

Στην πλέον ευαίσθητη αυτή ηλικία βιώνουν ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας και εκφράζουν τη θλίψη τους συμμετέχοντας στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις απ’ άκρη σε άκρη της χώρας. Τα συνθήματα στα πανό και τα πλακάτ που κρατάνε κι εκείνα που σχηματίζουν είτε με τα σώματά τους είτε με τις σχολικές τους τσάντες στις αυλές των σχολείων τους είναι συγκλονιστικά και θέτουν αμείλικτα ερωτήματα.

Οι μαθητές πενθούν. Και θυμώνουν. 

Οι μαθητές διεκδικούν. Και απαιτούν.

Για όσες και όσους διαβάζουμε τα ανοικτά γράμματά τους στην κοινωνία και ακούμε τις φωνές τους στα συλλαλητήρια είναι εμφανές ότι η μαθητική κοινότητα αγωνιά, οργίζεται, φοβάται, αμφισβητεί, διεκδικεί, απαιτεί αυτά που δικαιούται και της αξίζουν.

Η κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, εφαρμόζοντας το δόγμα Νόμος και Τάξη, ακόμα και με το προχθεσινό νομοσχέδιο για το μπούλινγκ, αντί να ακούσει και να αγκαλιάσει τους μαθητές, τους τιμωρεί που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις δίνοντας εντολή για τηλεκπαίδευση και συμπλήρωση απουσιών. Μια προσέγγιση που οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό τη σύλληψης μαθητή γυμνασίου – προέδρου δεκαπενταμελούς στην Πάτρα, στην αποβολή τουλάχιστον δέκα μαθητών στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων και σε μια συνολικά ανάλγητη στάση απέναντι στους μαθητές.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας και όλους τους αρμόδιους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσουν τέτοιου είδους αποφάσεις για αποβολές και απουσίες.

Στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών και τους στηρίζουμε.

Σχετικά Άρθρα