Λευκό τιγράκι: Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της εγκατάλειψης στα χέρια των Αρχών

 Λευκό τιγράκι: Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της εγκατάλειψης στα χέρια των Αρχών

Βίντεο, όπου έχει καταγραφεί το αυτοκίνητο, με τον ασυνείδητο, που πέταξε το παράλυτο λευκό θηλυκό τιγράκι έξω από τον κάδο ανακύκλωσης του Αττικού Πάρκου – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

Το βίντεο είναι από κάμερες της περιοχής και δείχνει το ΙΧ, που φτάνει γύρω στις 11 τη νύχτα, πριν από περίπου μία εβδομάδα, έξω από το Αττικό Πάρκο. Ο οδηγός σταματάει δίπλα από τον κάδο ανακύκλωσης, ενώ μετά απομακρύνεται. Στο σημείο αυτό ανακαλύφτηκε η τίγρης το πρωί από υπαλλήλους του Αττικού Πάρκου, ακίνητη και σε τραγική κατάσταση, αδύναμη, υποσιτισμένη, φοβισμένη, νηστική και διψασμένη, με πόνους στα ποδαράκια της.

Η εγκατάλειψη της μικρής θηλυκής τίγρης, προκάλεσε έκρηξη ανθρωπιάς, καθώς εκατοντάδες επικοινώνησαν με τον Γάλλο ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ και εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για το ζώο, που φιλοξενείται εκεί και το οποίο ήδη υιοθετήθηκε.

Ο ιδιοκτήτης του Πάρκου κ. Λεσουέρ φροντίζει ιδιαίτερα το ζώο, που προς το παρόν υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία με φάρμακα και βιταμίνες και παυσίπονα, καθώς ήταν υποσιτισμένο και πολύ ταλαιπωρημένο.

Το τιγράκι παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D, καθώς φαίνεται ότι, δεν είχε βγει ποτέ στον ήλιο!

Φέρεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ποδαράκι του, άγνωστο από ποιόν και πότε, καθώς του έχουν τοποθετήσει χειρουργική λάμα.

Είναι άγνωστο επίσης, εάν η τίγρης τραυματίστηκε όσο βρισκόταν στα χέρια αυτού, που την εγκατέλειψε, ή ήρθε έτσι από το εξωτερικό.

Ο κ. Λεσουέρ εκτιμά ότι, το τιγράκι είναι θύμα παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και ότι, αποχωρίστηκε τη μητέρα του σε ηλικία 10 ημερών!

Μεγάλωσε με μπιμπερό και κακή διατροφή και ίσως γι’ αυτό παρουσίασε πρόβλημα στα οστά του.

Εκτιμάται επίσης ότι, κάποιος αγόρασε το τιγράκι για να το έχει στο σπίτι του, αλλά το εγκατέλειψε, προφανώς επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση της υγείας του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στα πόδια της μικρής τίγρης, εάν προέρχεται από κάταγμα ή κάτι άλλο νευρολογικής μορφής.

Αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική και αξονική τομογραφία, όπου και θα διαπιστωθεί η κατάσταση της, καθώς και εάν χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο κ. Λεσουέρ είναι διατεθειμένος να φέρει ακόμη και χειρούργο από το εξωτερικό, για να κάνει επέμβαση στο λευκό τιγράκι, όπως άλλωστε έχει κάνει και με άλλα περιστατικά.

Η επίσκεψη μας στη μικρή θηλυκή τίγρη, που είναι 3 – 4 μηνών, έγινε εν ώρα φαγητού. Ήταν ξαπλωμένη σε ένα χώρο με άχυρα, στον ήλιο – εξάλλου τον έχει πολύ ανάγκη – και περίμενε το φαγητό της.

Τη φροντίζει ο ίδιος ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, ταΐζοντας την στο στόμα, μπουκιά – μπουκιά, με μπαλίτσες ωμού κιμά, που της αρέσουν ιδιαίτερα.

Κάθε τόσο οι άνθρωποι που τη φροντίζουν, τη σηκώνουν και της αλλάζουν πλευρά, αφού μόνη της δεν μπορεί να το κάνει.

Η μικρή τίγρης τρώει κάθε δύο ώρες, επειδή πρέπει να τρέφεται με μικρά και συχνά γεύματα. Έφαγε λαίμαργα, ξαπλωμένη, ενώ απολάμβανε ιδιαίτερα και τα δικά μας χάδια!..

Της αρέσει πολύ η συντροφιά και τα τρυφερά χάδια, που μόλις σταματούσαν, τα διεκδικούσε με παραπονιάρικες κραυγές…

Όπως όλες οι… γάτες, μόλις τελείωσε γεύμα της, καθάρισε με τη γλώσσα της τα ποδαράκια της και τη γούνα της. Η ώρα του αποχωρισμού ήταν δύσκολη. Η μικρή ήθελε συντροφιά και το έδειχνε με τα τεράστια γαλάζια μάτια της!

Σχετικά Άρθρα