“Έκρηξη” υπουργού στο libre: “Πού είναι ο Πιερρακάκης και ο Θεοδωρικάκος;”- Πιέσεις από το Μαξίμου για επικοινωνιακή επιστράτευση

 “Έκρηξη” υπουργού στο libre: “Πού είναι ο Πιερρακάκης και ο Θεοδωρικάκος;”- Πιέσεις από το Μαξίμου για επικοινωνιακή επιστράτευση

Ο κορυφαίος υπουργός είναι εξ αυτών που είχαν εμπλοκή στην διαχείριση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, ίσως ο μοναδικός, μάλιστα, που στον τομέα ευθύνης του το αποτέλεσμα είχε θετικό πρόσημο. Συμμετείχε, δε, σε εκείνη την σύσκεψη επικοινωνιακής αντιμετώπισης της τραγωδίας, στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, μαζί με συναδέλφους του και βουλευτές που εμφανίζονται συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως οι Χάρης Θεοχάρης, Δημήτρης Καιρίδης, Κώστας Καραγκούνης, Σοφία Βούλτεψη και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Η έκρηξη του ήταν ειλικρινής: “Φτάσαμε εμείς που δεν είμαστε “καραμανλικοί” να υπερασπιζόμαστε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, και οι θεωρούμενοι ως “καραμανλικοί” να ζητούν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Είναι εικόνα αυτή;”.

Και συνέχισε: “Πού είναι οι άλλοι κορυφαίοι υπουργοί; Που είναι ο Κυριάκος Πιερακκάκης που έγινε σύμβολο του εκσυγχρονισμού του κράτους με τα “gov” και δεν δούλευε η τηλεματική; Που είναι ο Βασίλης Κικίλιας, που είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος; Που είναι ο Χατζηδάκης που ήταν παλαιότερα υπουργός Μεταφορών; Ήπιαν το αμίλητο νερό;”.

Πολύ έντονος ο προβληματισμός για την “λευκή απεργία” υπουργών και βουλευτών και ο πρωθυπουργός ήταν σαφής και στη συνεδρίαση (της κατήφειας) του υπουργικού συμβουλίου με την προτροπή του για υπεράσπιση του έργου της κυβέρνησης.

Βεβαίως, μετά την “έκρηξη” του υπουργού, ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ο Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όμως, η αιχμή αφορούσε, όπως έλεγε, την ανάγκη να προσέλθουν στα τηλεοπτικά πάνελ με “αντιπάλους” από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Κατήφεια στο υπουργικό συμβούλιο (SOOC)

Είναι χαρακτηριστικό πώς το μήνυμα του αμερικανού επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ για χαμηλούς και απολογητικούς τόνους, αλλά και με διασπορά των “διαχρονικών ευθυνών”, υιοθέτησαν ελάχιστοι, όπως, για παράδειγμα, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης (με ύφος, μάλιστα, που πόρρω απέχει από τον πολύ σκληρό και επιθετικό λόγο του κατά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος), και, φυσικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παρά το γεγονός ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος στη Φθιώτιδα (περιοχή που είναι κοντά στον τόπο της τραγωδίας και την βίωσε έντονα με μεγάλες διαδηλώσεις στην Λαμία) και εκτίθεται πολιτικά. Συνομιλητές του, μάλιστα, λένε πως αφήνει αιχμές κατά του συνυποψηφίου του στην Φθιώτιδα, υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Είναι αλήθεια πως, με εξαίρεση τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναγκάστηκε να αποσυρθεί μερικώς και να χαμηλώσει τους τόνους μετά την άστοχη δήλωσή του για όσα είχε πει στη Βουλή ο Κώστας Αχ. Καραμανλή (εγγυήθηκε την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, δέκα μέρες πριν το δυστύχημα), μόνο οι Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα