Αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών: “Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση” – Γιατί σταμάτησε

 Αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών: “Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση” – Γιατί σταμάτησε

Ο πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ, Ιωάννης Κολλάτος, φέρεται να δηλώνει στην κατάθεση του στη δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ότι η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως αναφέρει το e-reportaz η ιστοσελίδα, ο πρώην σταθμάρχης, που βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας στις 7 Μαρτίου, τόνισε στην κατάθεσή του ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης “υπήρχε από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019” με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται μόνη της η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

“Η τηλεδιοικηση στεγαζόταν στον σταθμό της Λάρισας σε συγκεκριμένο απομονωμένο χώρο και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ρυθμιζόταν η κυκλοφορία και βλέπαμε αποτύπωμα κάθε αμαξοστοιχίας στον κεντρικό πίνακα μέσω των λυχνιών οι οποίες γίνονταν κόκκινες κατά τη στιγμή διέλευσης της αμαξοστοιχίας, ενώ βλέπαμε την κυκλοφορία και μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Όπως φέρεται να ανέφερε ο κ. Κολλάτος, δεύτερος λόγως για την απουσία τηλεδιοίκησης ήταν μια πυρκαγιά έξω από τη Λάρισα, που κατέστρεψε έναν υποσταθμό ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτε.

Στη συνεχεια της κατάθεσης του ο κ Κολλάτος ανάφερε ότι έκτοτε η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω των σταθμαρχων.