Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει πτώση 4 μονάδων για τον Ερντογάν

 Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση δείχνει πτώση 4 μονάδων για τον Ερντογάν

Η Metropol Research ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μέρους της έρευνας του Φεβρουαρίου που διεξήχθη μετά τον σεισμό στην Τουρκία όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα ποσοστά του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) μειώθηκαν κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ο Οζέρ Σενκάρ, ο ιδρυτής της Metropoll, ανέφερε σε δήλωση: «Σύμφωνα με την έρευνα του Φεβρουαρίου που διεξήχθη μετά τον σεισμό, η ψήφος του AKP μειώθηκε κατά 4 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο».

Ο Σενκάρ συνέχισε λέγοντας ότι «όσοι πιστεύουν ότι το AK Party θα υποστεί μεγάλη απώλεια από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός, θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τον παρακάτω πίνακα».

Η έρευνα «ο παλμός της Τουρκίας τον Φεβρουάριο» της Metropoll Research διεξήχθη σε 2.118 ερωτηθέντες σε 28 επαρχίες με βάση 26 περιφέρειες σύμφωνα με το σύστημα NUTS 2 στην Τουρκία μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου με στρωματοποιημένη δειγματοληψία και μέθοδο στάθμισης. Στην έρευνα που διεξήχθη με τη μέθοδο της τηλεφωνικής έρευνας με τη βοήθεια υπολογιστή, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν απαντήσουν στην ερώτηση «Ποιος είναι υπεύθυνος για τον σεισμό».

Το 35,4% των ερωτηθέντων θεώρησε υπεύθυνη την κυβέρνηση, το 15,4% τον δήμο, το 26,9% τους εργολάβους και το 4,4% τους πολίτες.

Η κατανομή των απαντήσεων σύμφωνα με την ερώτηση: «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή;»

Για τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος ΑΚΡ το 46,2% απάντησε ότι «φταίνε οι εργολάβοι», το 19,1% απάντησε «φταίνε οι δήμοι», το 7% «φταίνε οι πολίτες» και το 6,4% απάντησε ότι «φταίει η κυβέρνηση».

Το 60,4% όσων είπαν «φταίει η κυβέρνηση», το 13% όσων είπαν «φταίνε οι εργολάβοι», το 9,1% όσων είπαν «φταίνε οι δήμοι» και το 3,3% όσων είπαν «φταίνε οι πολίτες» δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το CHP του Κιλιτσντάρογλου.

Όσοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το Καλό Κόμμα (İYİ) της Ακσενέρ, το 62,8% υποστήριξαν ότι «φταίει η κυβέρνηση», το 12,8% «φταίνε οι δήμοι», το 11,9% «φταίνε οι εργολάβοι και το 2,3% «φταίνε οι πολίτες».

GENAR Research: To ΑΚΡ δεν έχασε ψήφους κατά τη διάρκεια του σεισμού

Ο πρόεδρος της GENAR Research Ιχσάν Ακτάς κάνοντας εκτιμήσεις για το κατά πόσο επηρεάστηκε το ΑΚΡ από τους καταστροφικούς σεισμούς, σημείωσε ότι δεν έχασε ψήφους.

Ο Ακτάς, είπε ότι στις επιτόπιες μελέτες τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχασε ψήφους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του σεισμού αναλύοντας τις απαντήσεις που έλαβαν με αυτή την ερώτηση.

«Το AK Party δεν έχασε ψήφους κατά τη διάρκεια του σεισμού. Κάναμε ερωτήσεις για την κυβέρνηση. Ρωτήσαμε επίσης τους ψηφοφόρους για τη στάση της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο Ακτάς προσθέτοντας ότι «υπάρχει η άποψη ότι το CHP καθυστερεί στην έρευνα και διάσωση και σε άλλα θέματα».

Τέλος, ο Ακτάς δήλωσε ότι θα ανακοινώσουν κάποια στοιχεία για τις έρευνές τους τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα